Willemen Infra biedt gecertificeerd wegenbeton aan over heel Vlaanderen

Prev Next

In de zomer van 2018 overhandigde COPRO aan Willemen Infra het allereerste BENOR-certificaat voor TRA 50 wegenbeton. Vandaag telt Willemen Infra in totaal maar liefst vier gecertificeerde centrales. Vanuit Brugge, Gent, Schoten en Lummen kan het heel Vlaanderen voorzien van het kwalitatief zeer hoogstaande TRA 50 gecertificeerd wegenbeton.

Willemen Infra produceert in Lummen al decennialang asfalt voor wegenbouwprojecten. In 2020 werd daar de productie van gecertificeerd wegenbeton aan toegevoegd. “We verhuisden hiervoor onze Hasseltse betoncentrale naar Lummen. Op die manier hebben we de productie van TRA 50 gecertificeerd wegenbeton nu over heel Vlaanderen uitgerold. De vernieuwing afgelopen zomer van de E313 over een afstand van ongeveer 2,3 km in beide rijrichtingen vanaf het complex Beringen is een van de eerste grote snelwegprojecten uitgevoerd in TRA 50”, zegt Dirk Christianen, directeur asfaltproductie bij Willemen Infra.

4 gecertificeerde centrales

Met gecertificeerde centrales in Brugge, Gent, Schoten en Lummen kan Willemen Infra over heel Vlaanderen TRA 50 gecertificeerd wegenbeton produceren en leveren. Zowel voor de eigen werven als voor derden, want TRA 50 is een atypisch betonproduct en moeilijk te combineren met klassieke stortbeton. Dirk Christianen: “Klanten die op zoek zijn naar TRA 50 komen al snel bij ons terecht en wij delen met plezier onze kennis en kunde voor andere werven. Die kennis is de basis van alles, uiteraard in combinatie met investeringen in machines. Want voor een goed resultaat heb je goeie machines én goeie mensen nodig.”

Ruimer assortiment

AWV was initieel de gangmaker voor een keurmerk voor wegenbeton en Willemen Infra heeft niet getwijfeld om op die kar te springen. COPRO ontfermde zich over het certificaat en toen het certificaat klaar was om uit te reiken, was het huiswerk van Willemen Infra af. De gecertificeerde betonsamenstelling gebruikt Willemen Infra immers al in hun stortklare wegenbeton.

Intussen is het assortiment aan gecertificeerde samenstellingen fors uitgebreid en beschikt Willemen Infra onder andere over een zeer performante uitgewassen wegenbeton in porfier. “We zijn dus helemaal klaar voor de markt. Maar hoewel TRA 50 in alle aanbestedingenvia het Standaardbestek 250 verplicht is, wordt nog vaak gevraagd – en toegestaan – om dit om te zetten naar wegenbeton op samenstelling. Wij blijven echter pleiten voor een standaardisering van TRA 50. Simpelweg omdat het zo’n sterk, kwaliteitsvol product is.”

Voortrekkersrol

Dat net Willemen Infra een voortrekkersrol speelt, is niet verrassend. “Dat typeert ons. We willen heel graag die rol spelen. Ook op het gebied van asfalt, dat bewijzen we bijvoorbeeld met onze producten zoals AVT (Asfalt bij Verlaagde Temperatuur) en Drainphalt. We zijn daarnaast ook actief betrokken in tal van onderzoeksprojecten in samenwerking met kennisinstellingen zoals OCW en de Universiteit Antwerpen. Wij zien het als onze verplichting, als toonaangevend wegenbouwer in Vlaanderen. En we zijn ervan overtuigd dat TRA 50 gecertificeerd wegenbeton de toekomstige standaard is. Naar kwaliteitscontrole betekent het een zeer grote meerwaarde voor de werf en projecten als de E313 bewijzen dat het eindresultaat enorm kwaliteitsvol is”, besluit Dirk Christianen. 

TRA 50 bestellen kan bij onze betoncentrales in
Brugge: betoncentrale.brugge@willemeninfra.be of 050 32 02 20,
Gent: betoncentrale.gent@willemeninfra.be, 09 265 79 80 of 0473 95 21 21,
Schoten: betoncentrale.schoten@willemeninfra.be of 03 326 35 31 en
Lummen: betoncentrale.lummen@willemeninfra.be of 011 45 79 30. 

 

1 maart, 2021 - 11:30

Willemen Infra is een toonaangevende, Belgische wegenbouwer met een regionale aanwezigheid in zowel Vlaanderen als Wallonië. Een belangrijke troef is dat we alle aspecten van het bouwproces in eigen beheer hebben. Bovendien schuwt ons team van 1.000 goed opgeleide en ervaren medewerkers weekend- noch nachtwerk om opdrachten tijdig af te werken. Daarnaast zijn we dankzij onze eigen COPRO-gecertificeerde productie- en recyclagesites één van de belangrijkste producenten voor asfalt en wegenisbeton.