Willemen ontvangt VCDO-charter voor tweede jaar op rij

Prev Next

Willemen heeft de voorbije jaren tal van acties ondernomen gelinkt aan de zeventien duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties. De evaluatiecommissie heeft onze realisaties tot dusver positief beoordeeld en voor het tweede jaar op rij beloond met het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO). “We hebben een actieplan klaar om ook de volgende jaren te blijven inzetten op duurzaam ondernemen”, zegt Tom Willemen (CEO Willemen Groep).

De charters werden gisteren uitgereikt in Hidrodoe, het interactief waterbelevingspark van Pidpa in Herentals. Naast Willemen mochten nog twintig andere bedrijven het charter in ontvangst nemen. Tom Willemen: “Voor ons is deelname aan het charter een manier om de initiatieven die we vandaag al nemen in te passen in een afgelijnd kader. Bovendien laat het ons toe om ons engagement op het vlak van duurzaam ondernemen uit te bouwen en actiepunten doelgericht uit te werken.”

Bedrijven die gedurende drie opeenvolgende jaren acties realiseren binnen elk van de 17 VN-duurzaamheidsdoelstellingen, ontvangen van Cifal Flanders/UNITAR het internationaal erkend UNITAR-certificaat, gelinkt aan de VN. Willemen behaalde het charter voor het tweede jaar op rij. Als Willemen het charter ook volgend jaar behaalt, dan mag het zich bovendien ‘SDG Pioneer’ noemen. Het actieplan van Willemen voor 2019 werd alvast goedgekeurd.

Duurzaam ondernemen is een van de speerpunten in het beleid van Willemen, een van de eerste bouwbedrijven in België met een ISO 14001-certificaat. “We vinden het onze verantwoordelijkheid om via ons professionele doen en laten bij te dragen aan een duurzame, kwalitatieve samenleving en wereld. En ook onze medewerkers geven aan dat ze het belangrijk vinden om dit engagement mee op te nemen. Allemaal samen leverden we de voorbije jaren tal van inspanningen om de impact van onze activiteiten op het milieu te verbeteren. Maar we willen dus nog meer doen”, zegt Tom Willemen.

Met de ondertekening van het charter verbindt Willemen er zich elk jaar opnieuw toe om:

  • duurzaam ondernemen op een proactieve manier te integreren in het bedrijfsbeleid;
  • doelstellingen en concrete acties te formuleren passend binnen de SDG’s van de VN;
  • te rapporteren over de geboekte resultaten aan de evaluatiecommissie;
  • extern te communiceren over de uitgevoerde acties;
  • continu te werken aan de conformiteit met de sociale, welzijns- en milieuwetgeving.

Meer info over het Voka Charter Duurzaam Ondernemen lees je HIER.

 

14 juni, 2019 - 14:15