Domus Logistics - Olen

Beschrijving 

Oprichten van een distributiecentrum bestaande uit een magazijn met een daaraan gekoppeld kantoorgebouw en omliggende verhardingen en infrastructuur. De magazijnen hebben een grondoppervlakte van +/- 49.000m²  en een bouwhoogte van 14,34m (bulkmagazijn) en 13,00m (overige).

Aan oostelijke zijde zijn 2 luifels voorzien (buitenopslag pallets + afvalcontainers).

Het kantoor bevindt zich hoofdzakelijk boven de laad- en loszones en heeft een footprint van +/- 1.700m². Het kantoorgebouw strekt zich uit over 4 bouwlagen (gelijkvloers + 3 verdiepingen) met een totale oppervlakte van 4.864m².

In het midden van de laad- en loszone bevindt zich nog een afzonderlijk gebouw waarin zich het sanitair en rustruimte voor de chauffeurs bevinden, alsook het ontvangstkantoor voor de chauffeursadministratie. Om deze ruimten op veilige manier te kunnen bereiken wordt een loopbrug voorzien vanaf het midden van de wachtzone vrachtwagens tot in bovenvermeld kantoor.

Ten noorden van de wachtplaats voor vrachtwagens wordt een klein gebouw voorzien waarin back-upservers voor data worden geplaatst.

Grondwerken, riolering, funderingen en wegenis zijn inbegrepen in de aannemingssom. 

Categorie: Gebouwen; Industriebouw & logistiek - Design & Build

Cosimco is gespecialiseerd in huisvesting voor bedrijven, utiliteitsbouw en collectieve huisvesting en behoort sinds 2005 tot de Willemen Groep.

 
locatie 

Projectdetails

Aannemingsbedrijf
Domuslaan , Olen, Antwerpen, België
Bouwheer 
Domus Logistics
Bedrag 
€15.077.055
Architecten 
Architectenbureau Wim Mortelmans
Studiebureau 
LingK bvba
Oppervlakte bovengronds 
49 000m²
Uitvoeringstermijn
11 maanden
Start werken
02-2016
Einde werken
01-2017