PC Bethanië - Zoersel

Beschrijving 

Uitbreidings- en verbouwingswerken tbv PC Bethanië.

Deelproject 1: Malle sporthal
Dit deelproject omvatte enerzijds de afbraak van de bestaande inkom met cafetaria i.f.v. de realisatie van een nieuwe uitbreiding met inkom, diverse bewegings- en therapieruimtes, etc. Anderzijds de renovatie van de bestaande kleedkamers en bestaande sporthal met uitwerking van nieuwe technieken, binnenafwerking, buitenschrijnwerk en gevelbekleding,

Deelproject 2: Zoersel Steiger
Dit project omvatte de realisatie van een uitbreiding en renovatie aan het bestaande gebouw 1 op de zorgcampus, genaamd ‘Steiger’.
Aan de buitenkant van het gebouw werd een nieuwbouwvolume toegevoegd en ook in de bestaande binnentuin is een nieuwbouwvolume gezet.

Verder diende er op het einde van onze uitvoeringstermijn een extra fase uitgevoerd te worden, nl. de renovatie van een bestaand gedeelte binnen de gesloten, psychiatrische afdeling. Bij deze interne verbouwingen dienden enkele aanpassingen te gebeuren aan de beveiligde kamers en een verbouwing voor het omvormen van bureaus tot zithoeken. De uitdaging lag in het werken in een gesloten instelling die te allen tijde in dienst moest blijven.

Franki Construct is gespecialiseerd in de burgerlijke bouwkunde en de (zware) industriebouw en behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep.

 
locatie 

Projectdetails

Aannemingsbedrijf
Andreas Vesaliuslaan 39, Zoersel, Antwerpen, België
Bouwheer 
Emmaüs vzw
Architecten 
M4 Architecten
Studiebureau 
M4 Architecten
Uitvoeringstermijn
1 jaar 7 maanden
Start werken
11-2021
Einde werken
06-2023