Tankenpark Sea-Tank - Antwerpen

Beschrijving 

In augustus 2017 werd gestart met de grote uitbreiding van de tankopslag van Sea-Invest in de haven van Antwerpen. De Franse chemiereus Total investeert mee in het project van Sea-Invest en diens dochterbedrijf Sea-Tank.

Franki Construct staat in voor de bouw van de funderingen voor acht nieuwe opslagtanks en de bijhorende inkuipingen. De reuzentanks zullen samen beschikken over 160.000 kubieke meter aan opslagruimte. Aan de tanks komen aanlegstaketsels en een pijpleiding naar de Total-raffinaderij, gesitueerd dertig meter onder het Hansadok. 

Ook De Waal Solid Foundations en Aannemingen Van Wellen werken mee. Er moeten maar liefst 1.456 paalfunderingen met een lengte 9 tot 26 meter geplaatst worden voor de tanks. De inkuipingen van de opslagtanks vereisen 113 grondverdringende schroefpalen en voor de grondverbeteringswerken zijn er 130 palen nodig. De taak van Aannemingen Van Wellen bestaat uit het leveren en plaatsen van zandasfalt op de tanks.

In 2019 moet de uitbreiding operationeel zijn.

Willemen Infra - de grootste Belgische wegenbouwer - is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Aswebo, Aannemingen Van Wellen en de infra-afdeling van Kumpen.

Franki Construct is gespecialiseerd in de burgerlijke bouwkunde en de (zware) industriebouw en behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep.

 
locatie 

Projectdetails

Aannemingsbedrijven
Mannheimweg, Antwerpen, Antwerpen, België
Bouwheer 
Toseanergy
Eindgebruiker 
Sea- Invest
Studiebureau 
BM Engineering
Oppervlakte bovengronds 
29 000m²
Start werken
08-2017