Albitum bouwt mee aan Mechels stationsproject

Prev Next

Naast Franki Construct en De Waal Palen bouwt met Albitum straks al een derde bedrijf uit de Willemen Groep mee aan het stationsproject in Mechelen. De dak- en waterdichtingspecialist mag het dak van de nieuwe ondergrondse parkeergarage voor zijn rekening nemen. Het gaat om een oppervlakte van meer dan 40.000 m².

Het Mechelse station en haar omgeving ondergaan een totale metamorfose. Achter het stationsgebouw wordt sinds 2013 druk gebouwd aan een gloednieuwe ondergrondse parkeergarage voor 1.940 wagens verspreid over drie niveaus. Albitum, een van de grootste Belgische aannemers in dakwerken en sinds 2007 lid van Willemen Groep, werd aangeduid om de dichtingswerken aan het dak van de parkeergarage uit te voeren.

Albitum breidde dit jaar zijn werking uit met een gloednieuwe afdeling Care. Die focust op grote renovatieprojecten van platte daken. In dat verband haalde Albitum recent de renovatie van het logistiek centrum van C&A in Boom binnen, een bestelling met een totale waarde van 1,2 miljoen euro.

Bekijk deze video over de bouw van de ondergrondse parkeergarage aan het station in Mechelen.

22 februari, 2016 - 17:00