Daalbroekstraat in Lanaken week eerder open dan gepland

  • Wegversmalling
  • Kruispunt Daalbroekstraat
  • Herinrichting Daalbroekstraat in Lanaken
  • Herinrichting Daalbroekstraat
  • Herpetotunnel voor amfibiën, slangen en reptielen
Prev Next

De Daalbroekstraat in Rekem (Lanaken) onderging sinds einde maart een grondige make-over. Het doel was de autosnelheid drastisch verlagen. Sinds 1 juli, een week eerder dan voorzien, is de belangrijke verbindingsweg met Zutendaal en de toegangsweg tot het Openbaar Psychiatrisch Ziekenhuis, terug open.

In de Daalbroekstraat in Rekem werd volgens metingen te snel gereden. Dat brengt niet alleen zwakke weggebruikers in gevaar, maar verstoort ook de natuur. Daarom kwamen er op tien plaatsen er wegversmallingen van één rijstrook, met een verhoogd wegdek. Ook werd de inrichting aangepast aan haar functie als weg door een waardevol natuurgebied. Zo werden er op 2 van de 10 locaties herpetotunnels ingewerkt onder het verhoogde wegdek. Dit zijn tunnels waar slangen, amfibieën en andere reptielen veilig de weg kunnen kruisen. Deze tunnels zijn uniek in Vlaanderen.

De werken zijn inmiddels afgerond. Vrijdag 1 juli in de namiddag werd deze belangrijke verkeersader terug opengesteld.

5 juli, 2022 - 13:00

Willemen Infra is een toonaangevende, Belgische wegenbouwer met een regionale aanwezigheid in zowel Vlaanderen als Wallonië. Een belangrijke troef is dat we alle aspecten van het bouwproces in eigen beheer hebben. Bovendien schuwt ons team van 1.000 goed opgeleide en ervaren medewerkers weekend- noch nachtwerk om opdrachten tijdig af te werken. Daarnaast zijn we dankzij onze eigen COPRO-gecertificeerde productie- en recyclagesites één van de belangrijkste producenten voor asfalt en wegenisbeton.