Fietserstunnel en kruispunt R41 Aalst bijna klaar

Prev Next

De fietserstunnel onder de Siesegemlaan in Aalst is bijna afgewerkt en klaar voor gebruik. Vanaf maandag kunnen fietsers veilig en vlot de ring oversteken via de nieuwe tunnel. Ook het kruispunt van de Siesegemlaan met de Merestraat gaat dan open.

Het kruispunt wordt een paar honderd meter opgeschoven richting het afrittencomplex van de E40. Het ASZ en de bedrijvenzone zijn vanaf 21 november bereikbaar via het nieuwe kruispunt. Het oude kruispunt wordt dan definitief afgesloten.

Fietsers rijden vanaf maandag via de tunnel onder de R41 en achter het ASZ door naar het centrum. De tweede fietserstunnel is ook bijna klaar, maar kan pas aangesloten worden als de fietsaansluiting in de oude Merestraat er ligt. Dat gebeurt in een volgende fase.

De werken kaderen in de vernieuwing van de ring rond Aalst (R41) door Franki Construct en Aswebo. Drie gevaarlijke kruispunten krijgen een grondige heraanleg en er komt ook een nieuwe tunnel. De nieuwe ring zal vlotter en veiliger zijn en meer capaciteit hebben. De werken werden eind augustus vorig jaar opgestart.
 

16 november, 2016 - 16:00