Franki Construct begint het jaar sterk met ‘Start Strong’

Prev Next

Franki Construct organiseerde op dinsdag 15 januari in Het Rekreatief in Edegem voor al haar bouwvakkers het evenement Start Strong. Zoals de naam al laat vermoeden, staat Start Strong voor een sterk begin van het nieuwe jaar. Het werd een geslaagde eerste editie.

Start Strong bundelde tal van events die voorheen tijdens het jaar werden georganiseerd op één dag. Dat is niet alleen efficiënter, maar heeft ook als voordeel dat iedereen van bij het begin van het nieuwe jaar de meest recente veiligheidsinformatie meekrijgt.

Veiligheid is een topprioriteit binnen onze groep, dus konden een EHBO-cursus en een opleiding rond het gebruik van AED-toestellen zeker niet ontbreken. Daarnaast werd iedereen door Mensura onderworpen aan een medisch onderzoek en werden er tal van veiligheidsopleidingen gegeven. Zo was er een opleiding rond kleine blusmiddelen, waarbij de vuurdriehoek, het blusdeken en de poedersnelblusser aan bod kwamen. 3M bracht haar demowagen mee en gaf een uitgebreide opleiding over valbeveiliging. 

Ook veiligheidscommunicatie was een belangrijk thema. Franki Construct testte als pilootbedrijf de Safety Instruction Box van IDEWE, een innovatief hulpmiddel voor het geven van instructies bij de meest voorkomende risico’s in de sector. Mensura pikte daarop in met sessies veiligheidscommunicatie op de werkvloer. Verder werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om alle bedrijfsvoertuigen technisch te keuren (incl. nazicht bandenspanning en glasbreuk) en ook de nieuwe werkkledij werd verdeeld onder de collega’s.

 

17 januari, 2019 - 15:00

Franki Construct is gespecialiseerd in de burgerlijke bouwkunde en de (zware) industriebouw en behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep.