Franki Construct opnieuw aan de slag voor Q8

Prev Next

Nog deze maand start Franki Construct met de bouw van een Additive en Empty Warehouse op de site van Q8 Petroleum in Hoboken. Beide bouwwerken zijn onderdeel van een investering van in totaal meer dan 100 miljoen euro in de nieuwe smeeroliefabriek van Q8 Oils.

Al meer dan honderd jaar worden op de oude terreinen van Petroleum Zuid (vandaag Antwerp Blue Gate) smeermiddelen gemaakt en gemengd. Sinds 1984 gebeurt dit onder de vlag van Q8. De fabriek op rechteroever is een onderdeel van de Kuwait Petroleum Corporation, die dagelijks 2,5 miljoen vaten ruwe olie naar boven pompt.

Franki Construct heeft de voorbije jaren in het kader van deze investering meerdere bouwwerken uitgevoerd. De nieuwe bouwopdracht omvat de sloop van oude gebouwen, samen met de uitgraving en sanering tot op een diepte van 3 meter. Op de site zal Franki Construct een Additive Warehouse optrekken in een prefab betonstructuur met een steeldeck en een PVC dakdichting. Voor de gevelbekleding werd gekozen voor zwarte architectonische betonnen sandwichpanelen met een diamantvorm. Het tweede gebouw, met name het Empty Pack Warehouse, zal bestaan uit een staalstructuur met gevelbekleding.

23 februari, 2015 - 11:30