Jongeren zetten bouwhelm op tijdens YOUCA Action Day

Prev Next

Willemen Groep nam op donderdag 19 oktober met veel overtuiging deel aan de YOUCA Action Day. Maar liefst 10 jobs werden voor één dag ingevuld door enthousiaste leerlingen die met veel plezier de handen uit de mouwen staken op onze werven en kantoren.

YOUCA, Youth for Change and Action - vroeger Zuiddag - is een organisatie voor en door jongeren die hen stimuleert om samen te werken aan een duurzame en rechtvaardige samenleving. Tijdens de YOUCA Action Day ruilen 15.000 leerlingen tussen 15 en 18 jaar oud de schoolbanken voor de werkvloer. Willemen Groep verwelkomde donderdag tien jongeren die in verschillende functies aan de slag gingen. Zo liep Joni een dagje mee met haar papa Dennis die werfleider is bij Willemen en mochten Sarah, Maxim en Victor een wegenwerf van Aswebo mee in goede banen leiden. Ibrahim en Jeroen versterkten het team respectievelijk als onderhoudsmecanicien en magazijnier. Jules ging aan de slag als administratief bediende bij Van Wellen.

El Salvador

De opbrengst van hun arbeid gaat naar verschillende goede doelen, maar vooral naar jongerenproject Trias in El Salvador, waar veel jongeren opgroeien in een moeilijke en vaak uitzichtloze situatie. Trias geeft vormingen, stimuleert ondernemersspirit en werkt met jongeren aan hun zelfvertrouwen. Zo krijgen Salvadoraanse jongeren de kans om hun eigen keuzes te maken, om hun lot in eigen handen te nemen en om te bouwen aan hun dromen en toekomst. “Allemaal waarden die we als grootste familiale Belgische bouwgroep niet alleen delen maar ook hoog in het vaandel dragen. Daarom vinden we het vanzelfsprekend dat we dit initiatief actief steunen”, zegt CEO Tom Willemen.

‘Steentje bijdragen’

Omdat Willemen Groep zo’n verscheidenheid aan jobs aanbood, verraste YOUCA en twee ambassadeurs van Trias ons met een bezoek aan onze werf Annuntiaten in Heverlee, waar we voor de gelegenheid met Lien, Zainab en Tor ook drie jonge fotografen met een passie voor de bouwsector op hadden losgelaten. “Het was een speciale ervaring om eens aan de andere kant van de werfhekken te staan. Het voelt goed om door een dagje te werken een steentje bij te dragen aan een beter leven voor leeftijdsgenoten aan de andere kant van de wereld”, klonk het bij de leerlingen.

20 oktober, 2017 - 14:15