Masterclass BIM met studiecase en rondleiding Stadskantoor Hasselt

Prev Next

Vorige week vertelden architecten Jaspers-Eyers, UAU collectiv en de THV Kumpen-Democo na een rondleiding op de werf hoe het BIM-project van Stadskantoor Hasselt een succesvol integraal bouwproces is geworden. Tijdens deze masterclass brachten de partners ook de knelpunten in kaart en legden ze uit in hoeverre BIM voor dit project een meerwaarde vormde.

Het nieuwe stadskantoor van Hasselt markeert een combinatie van erfgoed en moderne architectuur. Het ontwerp voorziet in een verbouwing van de oude Rijkswachtkazerne die samengaat met energiezuinige nieuwbouw. Vanaf 2018 gaat het onderdak bieden aan diverse gemeentelijke diensten. Het project is opgestart in 2014 en daardoor was het voor alle partijen één van de eerste BIM projecten. De traditionele taakverdeling tussen de verschillende stakeholders verschoof bij werken in BIM, maar dankzij een goede samenwerking verliep het proces heel efficiënt.

11 mei, 2017 - 10:00

Willemen Construct is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Willemen General Contractor en de bouwafdeling van Kumpen.