Cosimco bouwt nieuwe bedrijfsgebouwen voor Tokheim

Prev Next

In Turnhout werd vrijdag de eerste spadesteek gegeven voor de bouw van 1.870 m² nieuwe kantoren, een magazijn en een productieruimte (samen 2.160 m²) voor Tokheim Solutions. "De nieuwe vestiging van Tokheim is een mijlpaal in de ontwikkeling van de industriezone", zegt Turnhouts burgemeester Eric Vos.

De nieuwe bedrijfsgebouwen worden door Cosimco opgetrokken op een terrein van 8.700 m² aan de Treskesdijk in industriezone Veedijk. AMV Wegenbouw staat in voor de grond- en rioleringswerken en de aanleg van de wegenis.

Tokheim Solutions is gespecialiseerd in het ontwikkelen en onderhouden van benzinestations. Sinds kort is het bedrijf partner van het Duitse Kärcher. Door de groei van Tokheim werd het huidige bedrijfspand in Turnhout te klein.

Vanuit de nieuwe vestiging even verderop zullen vanaf eind dit jaar meer dan 165 mensen instaan voor de verkoop, installatie en service van de Tokheim- en Kärcherproducten. Op termijn wil het bedrijf 180 mensen laten werken in Turnhout.  De nieuwbouw gaat gepaard met een investering van 7 miljoen euro.

 

12 mei, 2017 - 14:00

Cosimco is gespecialiseerd in huisvesting voor bedrijven, utiliteitsbouw en collectieve huisvesting en behoort sinds 2005 tot de Willemen Groep.