Mechelse brandweerkazerne krijgt eerste steen

Prev Next

Naast de Nekkerhal werd woensdag de officiële eerste steen gelegd van de nieuwe Mechelse brandweerkazerne De Nekker. Willemen bouwt het project in samenwerking met Van Roey en Democo.

De nieuwe kazerne wordt gebouwd op een terrein van 18.000 m². De nieuwbouw zelf zal bijna 21.000 m² tellen en niet enkel de brandweer huisvesten. Want ook alle administratieve diensten van de brandweerzone Rivierenland krijgen er onderdak, net als de brandweerpost voor Mechelen, Bonheiden en Sint-Katelijne-Waver en de uitvoeringsdiensten van de stad Mechelen, inclusief het stadsmagazijn.

De brandweerkazerne omvat een kantoorgebouw met vijf bouwlagen en een voertuigenhal die volledig overspannen is, dus zonder palen of stutten die het snel uitrukken zouden kunnen belemmeren. Bovenop de voertuigenhal komen een fitnessruimte en een sporthal. Daarnaast houdt het ontwerp van het Antwerpse architectenbureau HUB Architecture ook ateliers in, een seinkamer, een oefentoren en -terrein, slaapvertrekken en een wasplaats.

“Het gebouw zal 310 medewerkers (130 voor de brandweer en 180 voor de uitvoeringsdiensten) huisvesten”, aldus Mechels burgemeester Bart Somers die de symbolische eerste steen legde en daarna met een brandweerspuit de funderingen natspoot. Als alles loopt zoals gepland, worden de nieuwe gebouwen tijdens de zomer van 2019 in gebruik genomen.
 

10 januari, 2018 - 17:15

Willemen Construct is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Willemen General Contractor en de bouwafdeling van Kumpen.