Nieuwe mijlpaal voor Mechels stationsproject

Prev Next

In Mechelen is de bouw gestart van een fietsbrug die de wijken Mechelen-Zuid en Coloma met elkaar verbindt. Ze vormt bovendien een belangrijke schakel in de fietsostrade Mechelen-Brussel. De brug maakt deel uit van het Mechelse stationsproject en tangent die Franki Construct en Willemen Infra samen afwerken. Op andere plaatsen in het project komen brede tunnels en een fietspuzzel.

“Een sterk staaltje vakmanschap”, zo omschrijft ‘Mechelen in beweging’ de nieuwe fietsbrug die de toekomstige tangent en de huidige Brusselsesteenweg met elkaar verbindt en een veilige oversteek biedt voor fietsers en voetgangers. De brug heeft een lengte van 67m, is 4,5m breed en steekt op haar hoogste punt iets meer dan 7m boven de begane grond uit.

De nieuwe fietsbrug rust op een centrale kolom van 5,7m hoog en met een kern van maar liefst 54m³ gewapend beton. Het geheel is goed voor een gewicht van 135 ton. De brug zelf bestaat uit twee stukken warmgewalst constructiestaal die samen een gewicht hebben van 105 ton. Ze werd vervaardigd door onze partner Almex Metaal.

Vlaams minister van mobiliteit en openbare werken Lydia Peeters en een delegatie van het Mechelse stadsbestuur brachten woensdag een werfbezoek aan het 3km lange stationsproject en aan deze fietsbrug. Als alles volgens plan verloopt, wordt de brug eind dit jaar of begin volgend jaar in gebruik genomen.

Foto en video: Mechelen in beweging
Bekijk de reportage van RTV

 

18 maart, 2021 - 09:15

Willemen Infra is een toonaangevende, Belgische wegenbouwer met een regionale aanwezigheid in zowel Vlaanderen als Wallonië. Een belangrijke troef is dat we alle aspecten van het bouwproces in eigen beheer hebben. Bovendien schuwt ons team van 1.000 goed opgeleide en ervaren medewerkers weekend- noch nachtwerk om opdrachten tijdig af te werken. Daarnaast zijn we dankzij onze eigen COPRO-gecertificeerde productie- en recyclagesites één van de belangrijkste producenten voor asfalt en wegenisbeton.

Franki Construct is gespecialiseerd in de burgerlijke bouwkunde en de (zware) industriebouw en behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep.