Nieuwe pendelparking Coovi in Anderlecht is open

‹ Prev Next ›

Aan metrostation Coovi-Ceria in Anderlecht werd maandag de gloednieuwe Park & Ride Coovi geopend. Het parkeergebouw telt vier verdiepingen en ook het dak werd ingericht als parking. Naast 1.200 staanplaatsen voor auto’s en moto’s, 150 plaatsen voor deelwagens en is er ook een beveiligde fietsenstalling voor 270 fietsen.

Door het ontwikkelen van intermodale knooppunten en kiss-en-ridezones wil het Brussels Gewest een alternatief aanbieden voor het autoverkeer naar het stadscentrum. Het gaat om parkings in de onmiddellijke omgeving van metrostations of tramlijnen. Parking Coovi sluit via het metrostation aan op lijn 5 van de MIVB. Pendelaars staan op een kwartier tijd in het centrum van Brussel.

Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet opende de pendelparking samen met Brussels minister Guy Vanhengel en de burgemeester van Anderlecht Eric Tomas. De eerste 200 gebruikers van de parking ontvangen een kleine attentie tijdens de officiële inhuldiging. De nieuwe parking werd het voorbije anderhalf jaar gebouwd door Franki en kostte in totaal 14 miljoen euro. Willemen Real Estate trad op als bouwheer in deze overheidsopdracht van Brussel Mobiliteit.

 

20 mei, 2019 - 16:30

Willemen Real Estate is de afdeling projectontwikkeling binnen de Willemen Groep.

Franki behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep en is gespecialiseerd in de bouw en renovatie van gebouwen en in de burgerlijke bouwkunde.