Sion krijgt eerste steen

Prev Next

Burgemeester van de Stad Lier Frank Boogaerts heeft dinsdagmiddag samen met de bestuurders van de projectontwikkelaar, een tijdelijke vereniging van DMI Vastgoed, Vanhout Projects en Willemen Real Estate de eerste steen geplaatst van het nieuwe woon- en stadsontwikkelingsproject Sion. Op de site verschijnen 147 nieuwe woningen met ondergrondse parkeergarage.

Tot voor kort was de Sionsite langs de vesten in Lier de thuis van de stadsmagazijnen. Toen het stadsbestuur in 2006 besliste om deze diensten te verhuizen naar een andere locatie in de stad, kwam deze centraal gelegen site vrij voor een ambitieuze herbestemming. De stadsmagazijnen gingen eind 2013 onder de sloophamer. De Stedelijke Academie voor Schone Kunsten (SASK) die ook op de site gehuisvest is, wordt in het project geïntegreerd en uitgebreid. Gezien de ligging – vlak bij de winkelstraat Berlarij en op wandelafstand van het centrum – is dit alvast een ideale plaats om wonen in de stad aan te moedigen. De nabijheid van de vesten is bovendien een kans om kwalitatief openbaar domein te creëren.

147 nieuwe woningen

Het project Sion omvat de bouw van 68 appartementen met zicht op de Nete en het natuurgebied Nazareth, 31 appartementen aan het nieuwe SASK-plein en 48 gezinswoningen. De grotere appartementen hebben een grote glaspartij en ruime terrassen tot 20 vierkante meter. De appartementen op het gelijkvloers beschikken over een tuin. De gebouwenrijen liggen als vijf vingers van een hand naast elkaar op de site en haaks op het SASK en de Netevallei. Aan de uiteinden van de vingers bevinden zich telkens appartementen. Centraal op de site worden de gezinswoningen voorzien.

De woningen voldoen aan alle eisen die jonge gezinnen stellen: modern, energiezuinig, tuin, in de stad, en met de neus in het groen. De site zelf wordt aangelegd als een verkeersvrij woonerf met verschillende pleinen als ontmoetingsplaats voor de buurtbewoners. De auto staat veilig ondergronds.

Sion zal de stad en natuurgebied Nazareth met elkaar verbinden. Om de toegankelijkheid van het natuurgebied vanuit het woongebied te verhogen, komt er een nieuwe fiets- en wandelbrug over de Kleine Nete.

4 partners in een publiek-private samenwerking

Sion is een publiek-private samenwerking tussen de stad en de THV Sion Netezicht, die bestaat uit DMI Vastgoed, Vanhout Projects en Willemen Real Estate. De ontwikkelaars doen voor de technische studies beroep op de expertise van Grontmij, voor het ontwerp wordt samengewerkt met a2o-architecten. De tijdelijke vereniging van aannemers Democo, Vanhout en Willemen General Contractor realiseert de bouwwerken.

Het project wordt verkocht en uitgevoerd in twee fasen. In de eerste fase worden 19 gezinswoningen en 54 appartementen te koop aangeboden. Tegelijkertijd worden de vesten heraangelegd. In totaal werden al 39 woningen verkocht.

Verkoop- en infoweekend

Zaterdag 7 en zondag 8 februari, telkens van 11 tot 15 uur, kunt u - zonder afspraak - langskomen op het verkoop- en infoweekend van Sion. In één oogopslag leert u de locatie kennen en krijgt u een stand van zaken van de werkzaamheden.

Bezoek zeker ook de projectwebsite.
Bekijk de reportage van regionale televisiezender RTV.

Foto: vlnr. Jacky Scherens (General Manager DMI Vastgoed), Johan Willemen (Voorzitter Willemen Groep), Frank Boogaerts (Burgemeester Stad Lier), Jos Kempen (Bestuurder-Directeur Vanhout), Jef Lembrechts (Algemeen Directeur Vanhout) en Philip Demot (Voorzitter Democo Group).

3 februari, 2015 - 13:00