Sion - Lier

Beschrijving 

Het project Sion is een publiek-private samenwerking tussen de Stad Lier en de tijdelijke vereniging van Willemen Real Estate, DMI Vastgoed en Vanhout Projects, de promotoren van het project. De voormalige stadsmagazijnen worden omgevormd tot een geheel nieuw stadsdeel.

De Sionsite bevindt zich vlak bij de winkelstraat Berlarij, op wandelafstand van het centrum van Lier. Dit grootschalige stadsontwikkelingsproject omvat de uitbreiding van de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten, 140 nieuwe woningen en een ondergrondse parkeergarage. Het project wordt uitgevoerd in 2 fasen. In de eerste fase (oktober 2014 - februari 2017) werden 19 gezinswoningen en 64 appartementen  opgetrokken. De woningen met tuin bevinden zich centraal op de site. Er is steeds een vaste trap voorzien naar de zolder, die nog kan ingericht worden als extra slaap- of hobbykamer. De grote appartementen hebben een grote glaspartij en ruime terrassen tot 20 m² met zicht op de Nete en het achterliggend natuurgebied. De appartementen op het gelijkvloers beschikken eveneens over een tuin. De site zelf is aangelegd als verkeersvrij woonerf, met verschillende pleinen.

De tweede fase (november 2016 - september 2018)) bestaat uit 33 luxe appartementen en 29 woningen.

Categorie: Gebouwen; Residentieel, Sport & Ontspanning - Projectontwikkeling - Bouwteam - Design & Build - PPS
 

Willemen Real Estate is de afdeling projectontwikkeling binnen de Willemen Groep.

Willemen Construct is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Willemen General Contractor en de bouwafdeling van Kumpen.

Nieuws

21/10/2015 - 15:15
03/02/2015 - 13:00
 
locatie 

Projectdetails

Uitgevoerde werken 
Stadsontwikkelingsproject: uitbreiding van de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten, 140 wooneenheden en ondergrondse parking
Bijzondere kenmerken 
Design, Build, Finance
Sionsplein 23, Lier, Antwerpen, België
Bouwheer 
Stad Lier, Willemen Real Estate, DMI Vastgoed, Vanhout Projects
Bedrag 
€34.000.000
Architecten 
a2o architecten
Tijdelijke handelsvennootschap 
Willemen General Contractor, Democo, Vanhout
Studiebureau 
Sweco Belgium
Uitvoeringstermijn
4 jaar 8 maanden
Start werken
04-2014
Einde werken
12-2018