Succesvolle installatie voetgangersbrug ‘Passerelle des Plaisanciers’ voor ecowijk Rives Ardentes in Luik

Prev Next

Vorige week, op woensdag 13 december 2023, installeerde het consortium van Willemen Groep, Jan De Nul Group en CIT Blaton met succes de 'Passerelle des Plaisanciers' voor Rives Ardentes. Met een lengte van 38 meter, een breedte van 3,2 meter en een gewicht van ongeveer 60 ton werd de loopbrug in één stuk gemonteerd in de ateliers van CSM Steelstructures en met een uitzonderlijk nachttransport naar de werf gebracht. Twee kranen van respectievelijk 400 en 700 ton werden gebruikt om de brug op te bouwen.

Deze voetgangersbrug is de tweede die geïnstalleerd wordt in de nieuwe ecowijk Rives Ardentes op de Coronmeuse site van 25 hectare in Luik. Deze loopbruggen overspannen de ‘Darse de Meuse’ en  verbinden de parken, woongelegenheden en voorzieningen van Rives Ardentes, niet enkel met de naburige wijk Saint-Léonard, maar ook met het centrum van de stad Luik.

Een nieuwe stedelijke verbinding voor de ecowijk Rives Ardentes
In september 2023 werd eerder ten westen van de site al de ‘Passerelle des Reflets’ ingehuldigd, een fiets- en voetgangersbrug toegankelijk voor alle gebruikers van zachte mobiliteit en personen met beperkte mobiliteit. Met de installatie van de ‘Passerelle des Plaisanciers’ op woensdag 13 december  heeft de ontwikkeling van de ecowijk Rives Ardentes een nieuwe belangrijke mijlpaal bereikt. Met uitzicht op de toekomstige nieuwe jachthaven, neemt deze tweede loopbrug een sleutelpositie in te midden van de leefruimtes die rond de Darse en de Maas worden ontwikkeld. De ‘Passerelle des Plaisanciers’ zorgt dat wandelaars gemakkelijk de jachthaven zullen kunnen oversteken en laat toe om al wandelend een lus te maken langsheen de verschillende horeca en andere voorzieningen verspreid over de jachthaven en de ‘Darse de Meuse’.

Een modern architecturaal kunstwerk
De loopbrug is een uitstekend voorbeeld van moderne architectuur. De boogvormige metalen structuur, verfraaid met elegante leuningen en een stalen traliewerk, is zowel praktisch als esthetisch. De houten trappen, met open stootborden, zorgen voor een aangename wandeling en bieden een prachtig uitzicht op de jachthaven. De Passerelle des Plaisanciers, bedoeld voor voetgangers en uitgerust met een rail voor fietsen, vergemakkelijkt de toegang tot de horecaterrassen en winkels

Volg het project
Aangezien de volledige infrastructuurwerken en omgevingsaanleg nog niet voltooid zijn, zal de Passerelle des Plaisanciers pas toegankelijk zijn na de officiële inhuldiging van de Rives Ardentes site, die in het voorjaar van 2024 zou moeten plaatsvinden.
Voor meer informatie over het aanbod en de voortgang van de werkzaamheden, bezoek : www.rivesardentes.be.

19 december, 2023 - 11:45

Franki behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep en is gespecialiseerd in de bouw en renovatie van gebouwen en in de burgerlijke bouwkunde.