Veiligheidsdag Aswebo en Mobilmat kan rekenen op 330 deelnemers

Prev Next

330 medewerkers van Aswebo en Mobilmat verzamelden vandaag in de gebouwen van Syntra in Sint-Niklaas voor hun opleidingsdag. Vorige week organiseerde ook Van Wellen zijn opleidingsdag op dezelfde locatie. Omdat veiligheid een absolute prioriteit is voor Willemen Groep, vormde dit thema opnieuw de rode draad doorheen de dag.

Bij Willemen Groep is ‘Go For Zero’ elk jaar opnieuw het doel: een jaar lang geen enkel ongeval met werkverlet. Sinds de start van deze interne veiligheidscampagne in 2012 zijn tal van bedrijven hier in geslaagd. “Sommige bedrijven zelfs al twee keer”, zegt CEO Tom Willemen. “Hét bewijs dat de zero-doelstelling helemaal niet onrealistisch is. Zelfs niet in een ongevalgevoelige sector als de bouw. Ons motto is dat elk ongeval er één te veel is.”

Daarom organiseren alle bedrijven in de groep elk jaar een opleidingsdag met de focus op het belang van veilig werken. Vrijdag 26 januari was het de beurt aan Aswebo en Mobilmat. Na een ontbijt en een verwelkoming door Kurt Kesteloot (algemeen directeur Aswebo), werden er acht groepen gevormd van ongeveer 40 personen. In totaal kregen zij vijf sessies voorgeschoteld, alles samen goed voor meer dan zes uur opleiding.

Tijdens deze sessies kwamen tal van thema’s aan bod: verkeersveiligheid (in het kader van de interne Safe Forward-campagne), ergonomie, respect voor het materieel, elkaar aanspreken op onveilig gedrag en een aantal specifieke thema’s zoals werken in besloten ruimtes of in het verkeer en kwaliteits- en veiligheidsaspecten bij betonwerken.

Net als op de opleidingsdag van Van Wellen eerder deze maand, kwam Frederik Imbo langs om uit te leggen waarom we ‘2 oren hebben en slechts 1 mond’ en dus correcte communicatie en veiligheid hand-in-hand gaan op de werf. De dienst atelier maakte van de veiligheidsdag gebruik om alle klein risicovol materieel te keuren. Ook werden een aantal bedrijfsvoertuigen onderworpen aan een technische controle. De middagpauze was tegelijk ook een nieuwjaarsreceptie.
 

26 januari, 2018 - 14:30

Willemen Infra is een toonaangevende, Belgische wegenbouwer met een regionale aanwezigheid in zowel Vlaanderen als Wallonië. Een belangrijke troef is dat we alle aspecten van het bouwproces in eigen beheer hebben. Bovendien schuwt ons team van 1.000 goed opgeleide en ervaren medewerkers weekend- noch nachtwerk om opdrachten tijdig af te werken. Daarnaast zijn we dankzij onze eigen COPRO-gecertificeerde productie- en recyclagesites één van de belangrijkste producenten voor asfalt en wegenisbeton.