Willemen bouwt nieuwste generatie assistentieflats aan de kust

Prev Next

Vlak bij het centrum van Nieuwpoort bouwt Willemen in opdracht van Senior Homes 110 assistentieflats. Donderdag werd in aanwezigheid van Vlaams minister-president Geert Bourgeois en burgemeester Geert Vanden Broucke de symbolische eerste steen gelegd. 70 procent van de flats is al verkocht. Tegen eind 2018 moeten alle vijf de woonblokken van Residentie Clarenhof klaar zijn.

De nieuwe residentie verrijst op de site waar vroeger het Clarisseklooster stond, tussen de Recolettenstraat en de Hoogstraat. Residentie Clarenhof staat voor de nieuwste generatie aan assistentieflats. Dat betekent onder meer een ‘hotelservice’ op maat, een allesomvattende maar niet verplichtende zorgformule en een woonassistent als centraal aanspreekpunt. Het unieke aan het concept is dat mensen er niet alleen kunnen wonen als ze nog zelfredzaam zijn, maar er ook kunnen blijven als ze zorg nodig hebben.

De flats (50 à 94 m²) hebben een volwaardige keuken, leefruimte, badkamer, berging, 1 à 2 slaapkamers, privéterras met veel lichtinval, en zijn rolstoeltoegankelijk én rolstoelleefbaar. Zodat men ook bij verminderde mobiliteit nog steeds in zijn appartement kan blijven wonen. Elke flat beschikt bovendien over een multifunctioneel videofonie- en oproepsysteem. Zo heeft de bewoner de zekerheid dat er altijd hulp is, op elk moment van de dag. Alle gebouwen hebben ook camerabewaking en een inbraak- en branddetectie.

Een aantal flats zijn ingericht als duplex, zodat de kleinkinderen kunnen overnachten. In de gebouwen zijn veel gemeenschappelijke delen voorzien als ontmoetingsruimtes. De bewoners hebben ook een apart ‘Café Clarenhof’, een wassalon, een fitness- en wellnessruimte en een kapsalon. Buiten is er een grote centrale binnentuin die aansluit op het terras van de brasserie, twee pétanquebanen, veel groen, een moes- en kruidentuin, stallingen voor fietsen en een ondergrondse parkeergarage.

Naast Clarenhof in Nieuwpoort bouwt Willemen ook in Aalst en Zwevegem assistentieflats voor Senior Homes. Hier vind je elke dag een nieuwe foto van de werf in Nieuwpoort.
 

17 februari, 2017 - 11:00

Willemen Construct is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Willemen General Contractor en de bouwafdeling van Kumpen.