Willemen Construct en Willemen Infra slaan de handen in elkaar voor prestigieus vakantiepark Terhills

Prev Next

Afgelopen vrijdag werd samen met de Limburgse Investeringsmaatschappij, LRM, het contract getekend voor de realisatie van Terhills, een exclusief ontspanningsdomein dat een nieuwe invulling zal geven aan de voormalige mijnsite van Eisden. Het toeristisch recreatief project wordt een resort van 250 gevarieerde high-end villa’s aangevuld met een brede waaier van ontspanningsmogelijkheden en -activiteiten.

Willemen Construct neemt als aannemer de bouw van de vakantiewoningen voor zich en Willemen Infra vormt samen met Van de Kreeke en Aertssen een maatschap voor de infrastructuurwerken van deze toonaangevende ontwikkeling waar duurzaamheid centraal staat. De houtskeletbouw van de villa’s zal ervoor zorgen dat de woningen perfect in hun idyllische setting passen. Er zijn vijf types van villa’s, gaande van 2, 4, 6, 8 of 12 personen, alle ingebed in het groen en gelegen langs het water. Ongeveer de helft is verbonden via bosrivieren geconnecteerd met de Grote Plas, ook de anderen liggen aan het water.

Naast villa’s, bestaat het project uit een Country Club met lobby, een Grand Café en restaurant, entertainment faciliteiten, een indoor kinderspeelwereld en Aqua Lagoon, een subtropisch zwemparadijs met een prachtig uitzicht over de Grote Plas. De realisatie van het resort start met enkele proefwoningen waarvan de bouw als waardevolle ervaring zal dienen bij de verdere uitrol van de overige vakantievilla’s. In het najaar 2020 vervolgens zal het park haar deuren openen. Pierre & Vacances Center Parcs neemt de uitbating van het park voor zijn rekening.

Groen en duurzaam

De keuze ligt niet alleen bij duurzame bouwmaterialen, maar er wordt ook op 100 % groene elektriciteit gemikt. Dankzij drijvende zonnepanelen en een eigen batterijenpark zal Terhills volledig ecologisch functioneren. Bovendien komt er een autoluw park dat mogelijk maakt de gasten op een duurzame manier te vervoeren en zo maximaal gebruik te maken van milieuvriendelijke vervoermiddelen. Zo mag Terhills terecht een groene parel in het Limburgse Maasland genoemd worden.

De aanbestedingsprocedure van het zwembad en de centrale voorzieningen lopen momenteel nog en komen later in het bouwtraject nog aan bod.

28 mei, 2019 - 08:30

Willemen Infra is een toonaangevende, Belgische wegenbouwer met een regionale aanwezigheid in zowel Vlaanderen als Wallonië. Een belangrijke troef is dat we alle aspecten van het bouwproces in eigen beheer hebben. Bovendien schuwt ons team van 1.000 goed opgeleide en ervaren medewerkers weekend- noch nachtwerk om opdrachten tijdig af te werken. Daarnaast zijn we dankzij onze eigen COPRO-gecertificeerde productie- en recyclagesites één van de belangrijkste producenten voor asfalt en wegenisbeton.

Willemen Construct is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Willemen General Contractor en de bouwafdeling van Kumpen.