Willemen verlengt VCDO-certificaat en is SDG Champion

Prev Next

Willemen Groep heeft als toonaangevend bouwbedrijf haar toewijding aan duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid bevestigd. De VCDO evaluatiecommissie van Voka KvK Mechelen-Kempen kende ons voor het zesde jaar op rij het VCDO-certificaat (Voka Charter Duurzaam Ondernemen) toe. En wat meer is, we behaalden ook de status van SDG Champion door de verduurzaming van ons businessmodel aan de hand van de SDG’s.

Het VCDO-charter, uitgereikt door Voka, erkent de inzet van bedrijven voor duurzaam ondernemen op het gebied van milieu, sociaal engagement en economische levensvatbaarheid. Het behalen van het SDG Champion-certificaat benadrukt de bijdrage van Willemen Groep aan de zeventien Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de Verenigde Naties. In oktober 2020 behaalden we al het UNITAR-certificaat SDG Pioneer. Nu gaan we dus nog een stap verder en worden we SDG Champion, die streeft naar echte transitie en met zijn duurzaamheidsbeleid bijdraagt aan de systeemverandering die nodig is om de 2030-agenda voor duurzame ontwikkeling te vervullen. Om van Pioneer naar Champion te gaan hebben we sinds 2021 de nodige stappen gezet. Met het verlengen van het VCDO-certificaat en het behalen van de SDG Champion-status bevestigt Willemen Groep haar leiderschap en betrokkenheid bij duurzaamheid.

Marc Jonckheere, CEO van Willemen Groep, is trots op de behaalde certificaten en benadrukt de voortdurende toewijding van het bedrijf aan duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. “Willemen Groep blijft zich inzetten voor duurzame groei en innovatie, waarbij we ons richten op het realiseren van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen. We willen fungeren als voorbeeld binnen de bouwsector en zo andere organisaties inspireren om duurzame praktijken te omarmen en positieve veranderingen te bevorderen.”

"Als Willemen Groep streven we dagelijks naar het verminderen van onze impact op het milieu en het creëren van waarde voor de samenleving. De Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's) fungeren daarbij als onze gids. Het behalen van de SDG Champion-status is een bevestiging dat onze inzet vruchten afwerpt en een erkenning van de toewijding van onze vele collega's die onze ambitie dag in, dag uit in hun werkzaamheden implementeren.", aldus Franky Van den Berghe, duurzaamheidsmanager van Willemen Groep.

De VCDO-laureaten van 2023 regio Mechelen-Kempen werden in de bloemen gezet op 8 juni in de veilingszaal van BelOrta. Op donderdag 26 oktober 2023 ontvangen we het ‘SDG Champion’-certificaat tijdens de Dag Duurzaam Ondernemen.

12 juni, 2023 - 11:45

Willemen Infra is een toonaangevende, Belgische wegenbouwer met een regionale aanwezigheid in zowel Vlaanderen als Wallonië. Een belangrijke troef is dat we alle aspecten van het bouwproces in eigen beheer hebben. Bovendien schuwt ons team van 1.000 goed opgeleide en ervaren medewerkers weekend- noch nachtwerk om opdrachten tijdig af te werken. Daarnaast zijn we dankzij onze eigen COPRO-gecertificeerde productie- en recyclagesites één van de belangrijkste producenten voor asfalt en wegenisbeton.

Willemen Real Estate is de afdeling projectontwikkeling binnen de Willemen Groep.

Franki behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep en is gespecialiseerd in de bouw en renovatie van gebouwen en in de burgerlijke bouwkunde.

Cosimco is gespecialiseerd in huisvesting voor bedrijven, utiliteitsbouw en collectieve huisvesting en behoort sinds 2005 tot de Willemen Groep.

Franki Construct is gespecialiseerd in de burgerlijke bouwkunde en de (zware) industriebouw en behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep.

Willemen Construct is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Willemen General Contractor en de bouwafdeling van Kumpen.