Wings moet onze jongeren vleugels geven

Prev Next

Op vrijdag 20 april werd het startschot gegeven van het Willemen Intercompany Network for a Great Start, kortweg Wings. Wings is een nieuw initiatief binnen Willemen Groep met als doel medewerkers jonger dan 36 jaar op regelmatige basis met elkaar in contact te brengen tijdens leuke en leerrijke activiteiten. De kick-off op de terreinen van Cantincrode in Mortsel bracht allerlei sporttoernooitjes, uiteenzettingen van twee sprekers en een gezellige barbecue.

Verspreid over alle bedrijven telt Willemen Groep meer dan 350 medewerkers jonger dan 36 jaar. “Voor een omvangrijke groep als de onze is ‘intern netwerking’ cruciaal. Met Wings brengen we de kennis verspreid over alle bedrijven een paar keer per jaar samen. Op die manier kunnen jonge en dus minder ervaren medewerkers elkaar makkelijker vinden als ze eens wat raad of hulp nodig hebben. We zijn ervan overtuigd dat Wings het uitwisselen van ideeën zal stimuleren en dus de onderlinge samenwerking zal bevorderen. Met andere woorden: Wings moet onze jongeren vleugels geven”, legt CEO Tom Willemen uit. “Met Wings willen we ook polsen naar de mening van onze jongere medewerkers over bepaalde bedrijfstopics. Velen onder hen hebben nog niet heel lang geleden de schoolbanken verlaten, waardoor ze een frisse blik kunnen werpen op de bedrijfswerking”, vult directeur Business Transformatie Bart Janssens aan.

Mede dankzij het goede weer was het eerste Wingsevent een groot succes. “Het grote aantal lachende gezichten tijdens de dag is voor ons een stimulans om alvast te beginnen brainstormen over het volgende Wingsevent”, zegt Anne Dockx van het Wingsteam, dat trouwens net als haar doelgroep bestaat uit -36-jarigen uit verschillende bedrijven en diensten binnen de groep.

24 april, 2018 - 11:15