Zet onze VR-bril op tijdens deze jobbeurzen

Prev Next

De komende weken en maanden gaat Willemen Groep op jobbeurzen op zoek naar de project- en werfleiders van morgen. Het doet dat opnieuw met ‘Step into your future’, in april bekroond met de HR Pioneer Award voor beste rekruteringscampagne van het jaar.

Precies een jaar geleden ontwikkelde Willemen Groep een eigen 360° video en VR-bril waarmee het studenten vanop jobbeurzen ‘teleporteert’ naar drie grote werven. “We zetten de studenten een speciale bril op het hoofd en dankzij de VR-technologie belanden ze in een andere, virtuele wereld. Zo lijkt het in deze video alsof je plots bovenop de 107 meter hoge Astrotoren in Brussel staat, of onder het toekomstige viaduct van de A11 tussen Brugge en Westkapelle. Op dezelfde manier tonen we hoe we de start- en landingsbanen op Brussels Airport renoveerden, de projectleider legt het je allemaal haarfijn uit. Kijk je naar links of naar rechts, naar boven of naar onder, dan beweegt het beeld gewoon mee. Het is alsof je er echt bij bent”, legt CEO Tom Willemen uit.

De VR-bril ontpopte zich in geen tijd tot een echte publiekstrekker op beurzen. Tom Willemen: “Studenten staan in rijen aan te schuiven om hem uit te proberen. Op een jaar tijd werden op onze website www.stepintoyourfuture.be 1.500 cardboards (waarmee je de ervaring thuis opnieuw kan beleven en delen met familie en vrienden, nvdr.) aangevraagd. We wierven via de ‘Step into your future’-campagne 40 startende burgerlijke en industriële ingenieurs aan. En van de generatie die nu in hun laatste jaar zit, willen we er nog eens 40.”

4 nieuwe collega’s per week

Willemen Groep is met 2.300 medewerkers de grootste familiale bouwgroep in België. “Zowel in binnen- als buitenland houden we er een stevig groeitempo op na. We zijn dan ook voortdurende op zoek naar nieuw talent om onze organisatie te versterken. Op dit moment zijn er maar liefst 40 vacatures. Vorig jaar werden 192 nieuwe mensen aangetrokken, dit jaar al 203. De groep werft dus elke week 4 nieuwe medewerkers aan”, zegt talentcoördinator Ivan Malfliet. Je vindt alle vacatures op www.willemen.be/jobs.

Bekijk deze video en ontdek de reacties van studenten die onze VR-bril vorig jaar uitprobeerden op de jobbeurs van Thomas More en KU Leuven op Campus De Nayer.
Blader zeker ook even door onze HR-brochure.

We zijn met onze ‘Step into your future’ VR-bril aanwezig op volgende jobbeurzen:

09/11/2016  Bouwkundebeurs Poutrix ICC, Van Rysselberghedreef 2, Citadelpark, Gent
24/11/2016   Jobmatch ’t Bau-huis, Slachthuisstraat 66, Sint-Niklaas
22/02/2017 Talent Forum UAntwerpen

Prinsstraat 13, Antwerpen

22/02/2017 Thomas More Kleinhoefstraat 4, Geel
23/02/2017 Hermes UGent / HoGent Campus Schoonmeersen, Vaerwyckweg 1, Gent
24/02/2017 VTK Jobfair Brabanthal, Brabantlaan 1, Leuven
09/03/2017 Thomas More / KU Leuven Campus De Nayer, Jan Pieter De Nayerlaan 5, Sint-Katelijne-Waver
17/03/2017 Odisee / KU Leuven Technologiecampus, Gebr. de Smetstraat 1, Gent

 

8 november, 2016 - 15:30