AZ Monica - Deurne

Beschrijving 

​Gesloten ruwbouw (wind- en waterdicht) van een uitbreidings- nieuwbouwvleugel van het ziekenhuis AZ Monica en enkele beperkte aanluitingen/verbouwingen aan de naastgelegen vleugels A en D. De nieuwbouw bestaat uit 2 ondergrondse bouwlagen en 6 bovengrondse bouwlagen.

De campus AZ Monica heeft een beperkte oppervlakte en ligt aan een kruispunt van twee drukke straten. Daarom werd er gekozen om eerder gesloten volumes langs deze wegen te plaatsen en de patiëntenkamers te richten naar het groen en de binnentuin. De bakstenen gevel vormt een verrassende sculptuur in het straatbeeld en doorbreekt de heersende banaliteit. Deze elegante geslotenheid staat in contrast met de verrassend lichte patio in het epicentrum van het ziekenhuis. Hier bevinden zich de liften, de inkombalie, het restaurant en het knooppunt van alle ambulante circulatie. Van hieruit is het ziekenhuis leesbaar en krijgt het een heldere structuur.

Willemen Construct is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Willemen General Contractor en de bouwafdeling van Kumpen.

 
locatie 

Projectdetails

Aannemingsbedrijf
Florent Pauwelslei 1, Deurne, Antwerpen, België
Bouwheer 
Monica vzw
Bedrag 
€12.600.000
Architecten 
Assar LLOX Architects
Studiebureau 
Botec (speciale technieken)
Uitvoeringstermijn
2 jaar 3 maanden
Start werken
03-2020
Einde werken
06-2022