Campus H, politiekantoor - Hasselt

Beschrijving 

Ontwerp, bouw (DB) en onderhoud van een nieuw politiekantoor met een totale bruto vloeroppervlakte van 9.000 m² (excl. parkeertoren).

In het gebouw zijn naast kantoren en kleedruimtes, een arrestantencomplex, een schiettunnel, een dojo en open parkeertoren voorzien. Het gebouw is ontworpen als een BijnaEnergieNeutraal-gebouw met een laag Ken E-peil (K24-27 en E39).

Het project maakt gebruik van duurzame technieken met onder andere een BEO-veld (bodem energie opslag), een warmtepomp met hoog seizoensrendement en een PV-installatie. Door het toepassen van beglaasde systeemwanden en atria wordt het daglicht tot diep in het gebouw getrokken. Door het toepassen van daglichtsturing in combinatie met aanwezigheidsdetectie wordt kunstlicht zo beperkt mogelijk gebruikt.

Het betonnen skelet met lichte invulwanden en de uitbreidingszone op de middenzone bieden een grote flexibiliteit voor de toekomst.

 

Willemen Construct is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Willemen General Contractor en de bouwafdeling van Kumpen.

 
locatie 

Projectdetails

Aannemingsbedrijf
Herkenrodesingel 10, Hasselt, Limburg, België
Bouwheer 
Autonoom Gemeentebedrijf Stadsontwikkeling
Architecten 
DBV-Architecten
Tijdelijke handelsvennootschap 
Kumpen, Democo, Demtec Services
Uitvoeringstermijn
2 jaar 2 maanden
Start werken
05-2016
Einde werken
07-2018