CHU Mont Godinne - Yvoir

Beschrijving 

Gedeeltelijke renovatie van 2 vleugels van het bestaande ziekenhuis.

Het CHU Dinant Godinne renoveerde zijn drie eenheden intensieve zorgen op de site van Godinne. Om een situatie van chronische overbezetting van de bedden te verlichten en met het oog op de toename van het aantal patiënten dat zware operaties ondergaat (waaronder longtransplantaties), was de renovatie van de afdeling een gelegenheid om een nieuwe afdeling intensieve zorgen op te zetten. Deze renovatie van de afdeling was dus de aanleiding om een nieuwe structuur op te zetten: eenheid C. In werkelijkheid bestond deze eenheid al voordat zij werd vervangen door eenheid D, die in 2005 werd geopend. Na als buffer te hebben gediend tijdens de renovatie van de eenheden A en B, werd eenheid C op haar beurt gerenoveerd om er extra bedden in onder te brengen. In eerste instantie zullen de 6 bedden in eenheid C alleen op weekdagen open zijn. Als de behoefte in de toekomst ontstaat, kan een 7-daagse opening worden overwogen.
De afdeling intensieve zorgen op de site van Godinne heeft nu 30 bedden die geschikt zijn voor volwassen medische en postoperatieve patiënten die een operatie met hoog risico hebben ondergaan of een aanzienlijke co-morbiditeit hebben.

Categorie: Gebouwen; Zorg - Renovatie

Franki behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep en is gespecialiseerd in de bouw en renovatie van gebouwen en in de burgerlijke bouwkunde.

 
locatie 

Projectdetails

Aannemingsbedrijf
Avenue du Docteur Gaston Thérasse , 1, Yvoir, Namur, België
Bouwheer 
CHU - UCL Mont-Godinne - Dinant
Bedrag 
€5.200.000
Architecten 
DDV
Tijdelijke handelsvennootschap 
Franki, Jan De Nul
Studiebureau 
Bureau d'études Lemaire, T.E.E., Arch & Teco Engineering
Uitvoeringstermijn
2 jaar 2 maanden
Start werken
12-2015
Einde werken
02-2018