E-Wood - Doel

Beschrijving 

Op de site van Indaver in de Waaslandhaven in Doel investeren Indaver en Veolia met de bouw van E-Wood, een nieuwe verwerkingsinstallatie voor niet-recycleerbaar houtafval, fors in de uitbreiding van de energieproductie. De installatie zal per jaar ca. 180.000 ton houtafval verwerken. De vrijgekomen energie wordt omgezet in elektriciteit en in stoom voor de industrie. Het houtafval wordt op de 2 ha grote site overdekt opgeslagen en thermisch verwerkt met wervelbedtechnologie. De installatie beschikt ook over intensieve rookgasreiniging. 

Omdat houtafval en houtstof erg brandbaar is, wordt enorm veel aandacht besteed aan brandbeveiling. Op de site worden twee prefabbetonnen brandveiligheidsgebouwen opgetrokken die verbonden zijn met alle gebouwen en transportbanden op de site, en met de ringleiding die rondom de site is aangelegd en gekoppeld is op de bestaande hoofdleiding van de hoofdsprinklerinstallatie.

Behalve Cosimco waren met Willemen Infra en De Waal Solid Foundations nog twee andere bedrijven uit onze groep betrokken in het project. Willemen Infra stond in voor de voorbereidende grondwerken, De Waal plaatste de funderingspalen (prefab heipalen).

Dit groene energieproject draagt door zijn CO₂-neutraliteit bij aan de realisatie van de Vlaamse klimaatdoelstellingen.
 

Willemen Infra is een toonaangevende, Belgische wegenbouwer met een regionale aanwezigheid in zowel Vlaanderen als Wallonië. Een belangrijke troef is dat we alle aspecten van het bouwproces in eigen beheer hebben. Bovendien schuwt ons team van 1.000 goed opgeleide en ervaren medewerkers weekend- noch nachtwerk om opdrachten tijdig af te werken. Daarnaast zijn we dankzij onze eigen COPRO-gecertificeerde productie- en recyclagesites één van de belangrijkste producenten voor asfalt en wegenisbeton.

Cosimco is gespecialiseerd in huisvesting voor bedrijven, utiliteitsbouw en collectieve huisvesting en behoort sinds 2005 tot de Willemen Groep.

 
locatie 

Projectdetails

Aannemingsbedrijven
Bouwheer 
E-Wood Energiecentrale
Architecten 
BM Engineering
Studiebureau 
BM Engineering
Start werken
12-2020