Uitbreiding Charleroi Airport - Gosselies

Beschrijving 

Bij dit project gaat het om de uitbreiding van de huidige terminal van de luchthaven in Charleroi (Brussels South Charleroi Airport – BSCA). Deze ingreep past in de ontwikkeling van de luchthaven om van een capaciteit van 3,5 naar een van 9 miljoen reizigers per jaar te gaan. Om deze groei mogelijk te maken, wordt de oppervlakte van de passagiersterminal nagenoeg verdubbeld.
Het gebouw telt vier niveaus: 174 (BV-0, banen), 177 (BV+1), 180 (BV+2 toegang parkeerterrein) en 185 (BV+3).
De brandbeveiligingsinstallaties worden ontworpen volgens dezelfde logica als die in het huidige luchthavengebouw.
Ze omvatten de algemene branddetectie en de manuele blusmiddelen (brandslangen met brandkranen en brandblussers), waardoor alle zones beveiligd zijn.
Op basis van de brandcompartimentering is er ook voorzien in automatische beveiligingsinstallaties met sprinklers (risicoklasse OH3) en een rookafvoersysteem (of RWA, afkorting voor rook- en warmteafvoer).
Net zoals bij de huidige installaties gebeurt de rookafvoer op natuurlijke of mechanische wijze d.m.v. rookafvoeren, compartimenteringsgordijnen en mechanische extractie door ventilatoren gecombineerd met de installaties voor comfortventilatie.
Afhankelijk van de specifieke behoeften worden bepaalde lokalen (informatica- en elektriciteitslokalen) beveiligd met een blussysteem met edelgas.

Catégorie: Gebouwen; Industrie & logistiek, Kantoren - Wegenbouw; Asfaltwerken

Franki behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep en is gespecialiseerd in de bouw en renovatie van gebouwen en in de burgerlijke bouwkunde.

 
locatie 

Projectdetails

Aannemingsbedrijf
rue des Frères Wright , Charelroi, Hainaut, België
Bouwheer 
Brussels South Charleroi Airport (BSCA)
Eindgebruiker 
Brussels South Charleroi Airport (BSCA)
Architecten 
Bureau Aertec (Malaga) et Bureau Greisch
Tijdelijke handelsvennootschap 
Franki, Jan De Nul
Studiebureau 
Aertec Solutions
Uitvoeringstermijn
10 maanden
Start werken
03-2016
Einde werken
01-2017