LPG-ethaan tankopslagpark ATPC - Antwerpen

Beschrijving 

Antwerp Terminal & Processing Company, afgekort ATPC, breidt zijn opslaginstallaties voor petroleum en petrochemische producten in de Antwerpse haven gevoelig uit. Het betreft de bouw van een LPG-ethaan tankopslagpark van 30.000 m³. De megagrote tanks zijn ontworpen voor de opslag van ethaan, propaan, butaan en afgeleide producten. Door deze investering wordt ATPC een belangrijke speler in de ARA-opslagmarkt voor LPG en ethaan. Bovendien is ATPC in staat om op zijn terminal, gevestigd aan de Beliweg in de Antwerpse haven de VLGC - Very Large Gas Carriers - te behandelen.
Antwerp Terminal & processing Company staat voor de vroegere maatschappijen Petroplus en RBP. Het was een van de oudste industriële complexen in de haven. Inmiddels behoort ATPC tot de Nederlandse Vitol Group uit Rotterdam en het Maleisische scheepvaartbedrijf MISC. De twee partners exploiteren samen een groot wereldwijd netwerk aan olie verwerkende bedrijven en opslagfaciliteiten.
Franki Construct voert de betonfunderingen uit. Willemen Infra neemt de infrastructuurwerken voor haar rekening.

Enkele gegevens:

  • 9.000 m³ beton
  • 1.600 ton wapening
  • 240 stuks ingestorte ankers M80 en 114 stuks M64

Willemen Infra - de grootste Belgische wegenbouwer - is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Aswebo, Aannemingen Van Wellen en de infra-afdeling van Kumpen.

Franki Construct is gespecialiseerd in de burgerlijke bouwkunde en de (zware) industriebouw en behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep.

 
locatie 

Projectdetails

Aannemingsbedrijven
Uitgevoerde werken 
Betonfunderingen
Beliweg, Antwerpen, Antwerpen, België
Bouwheer 
ATPC
Start werken
10-2018