N3 Stayen - Sint-Truiden

Beschrijving 

De rotonde aan het voetbalstadion Stayen in Sint-Truiden vormt het kruispunt van de Zoutleeuwsesteenweg met de Tiensesteenweg (N3) en de Haspengouwlaan (N3). Het is een belangrijk verkeersknooppunt, zowel voor bestemmingsverkeer richting het centrum als voor doorgaand verkeer tussen Tienen en Hasselt/Luik. Willemen Infra vormt de rotonde om tot een turborotonde met veilige dubbelrichtingsfietspaden en oversteekplaatsen.

De turborotonde met bypass moet de doorstroming op de as Tienen-Hasselt verbeteren en het risico op filevorming verkleinen. Het zorgt ook voor meer duidelijkheid omdat weggebruikers vooraf weten wie welke richting uitgaat. Het nieuwe ontwerp schenkt ook voldoende aandacht aan de fietser. De ruime dubbelrichtingsfietspaden rondom de rotonde blijven behouden, maar worden wel bijgestuurd. Daarnaast komen er op drie van de vier armen beveiligde fietsoversteken: op de Zoutleeuwsesteenweg en op de Tiensesteenweg richting Sint-Truiden en richting Tienen. De oversteken op de Tiensesteenweg liggen verder van de rotonde, wat het oversteken voor fietsers aangenamer moet maken.

Wat is een turborotonde? 

Dat is een rotonde waarbij de bestuurder moet voorsorteren en dus vooraf moet kiezen welke richting hij wil volgen. Eenmaal op de rotonde, kan je niet meer van rijstrook veranderen. Tussen de rijstroken op de rotonde zit een verhoogde, niet-overrijdbare borduur.

 

Willemen Infra is een toonaangevende, Belgische wegenbouwer met een regionale aanwezigheid in zowel Vlaanderen als Wallonië. Een belangrijke troef is dat we alle aspecten van het bouwproces in eigen beheer hebben. Bovendien schuwt ons team van 1.000 goed opgeleide en ervaren medewerkers weekend- noch nachtwerk om opdrachten tijdig af te werken. Daarnaast zijn we dankzij onze eigen COPRO-gecertificeerde productie- en recyclagesites één van de belangrijkste producenten voor asfalt en wegenisbeton.

 
locatie 

Projectdetails

Aannemingsbedrijf
Rotonde Stayen, Sint-Truiden, Limburg, België
Rotonde Stayen, Sint-Truiden, Limburg, België
Bouwheer 
AWV, Fluvius en Stad Sint-Truiden
Bedrag 
€2.900.000
Start werken
04-2022