Residentie Clarenhof - Nieuwpoort

Beschrijving 

Bouw van 110 erkende assistentieflats verdeeld over 5 woonblokken op een terrein van 6.000 m².

Residentie Clarenhof verrijst op de locatie van het vroegere klooster ‘Arme Claren’, tussen de Recollettenstraat en de Hoogstraat en nabij het stadscentrum. Twee gevels van het oude klooster en van de bewaarschool werden behouden voor hun historische waarde en impact op het straatbeeld. Het oorspronkelijke torentje van de vroegere kapel wordt terug op het nieuwe dak geplaatst dat overigens dezelfde dakconstructie/vorm krijgt als voorheen. Boven de centrale ingang komt een opvallende rechthoekige en overhangende glazen luifel als eyecatcher. In de inkomhal wordt de transparante metalen liftkooi alvast de absolute blikvanger. Op de plaats van klooster en kapel komt nu een moderne brasserie Clarenhof (7/7 open, capaciteit 120), met mezzanine (capaciteit 40) en zonneterras. De brasserie is ook toegankelijk voor niet-residenten.

Residentie Clarenhof staat voor de nieuwste generatie aan assistentieflats die de levenskwaliteit van de actieve en zelfredzame 65-plusser optimaal garandeert met luxe, comfort, veiligheid, zorgeloos gemak. Dat wordt gewaarborgd met o.a. een permanente ‘hotelservice’ op maat, een allesomvattende maar niet verplichtende zorgformule, en met een aanwezige woonassistent als centraal aanspreekpunt. Het unieke aan het concept is dus dat mensen er niet alleen kunnen wonen als ze nog zelfredzaam zijn, maar er ook kunnen blijven als ze zorg nodig hebben. De flats (50 à 94m²) hebben een volwaardige keuken, leefruimte, badkamer, berging, 1 à 2 slaapkamers, privatief terras met veel lichtinval, en zijn rolstoeltoegankelijk én rolstoelleefbaar. Zodat men ook bij verminderde mobiliteit nog steeds in zijn appartement kan blijven wonen. 

Elke flat beschikt over een multifunctioneel en zeer gebruiksvriendelijk videofonie- en oproepsysteem. Het laat niet alleen eenvoudige bestellingen voor brood of medicamenten toe, maar is tegelijk ook een waarborg voor 24u/24u crisiszorg en overbruggingsassistentie. Zo heeft de bewoner de zekerheid dat er altijd hulp is, op elk moment van de dag en de week. Alle gebouwen hebben ook camerabewaking en een inbraak- en branddetectie.

Een aantal flats zijn ingericht als duplex zodat ook de kleinkinderen kunnen overnachten. In de gebouwen zijn veel gemene delen voorzien. Zij fungeren als ontmoetingsruimtes voor de bewoners (o.a. leeszaal en zitruimtes). De bewoners hebben ook een apart ‘Café Clarenhof’ waar ze o.m. kunnen kaarten, biljarten, lezen en films op scherm bekijken. Er is een wassalon en qua persoonlijke lichaamsverzorging kunnen de bewoners terecht in een state-of-the-art fitness- en wellnessruimte met jacuzzi, een chique ingericht kapsalon, en in een kabinet voor schoonheidsbehandeling, podologie en kinesitherapie.

Buiten is er een grote centrale binnentuin die aansluit op het terras van de brasserie, twee pétanquebanen, veel groen, een moes- en kruidentuin, stallingen voor fietsen en ondergronds voor auto’s.

Webcam powered by Asoreco.

Categorie: Gebouwen; Zorg
 

Willemen Construct is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Willemen General Contractor en de bouwafdeling van Kumpen.

 
locatie 

Projectdetails

Aannemingsbedrijf
Recolettenstraat , Nieuwpoort, West-Vlaanderen, België
Bouwheer 
Senior Homes
Architecten 
SheCi.be Architecten
Uitvoeringstermijn
2 jaar 8 maanden
Start werken
04-2016
Einde werken
12-2018