Vervanging geluidsschermen - R0, Beersel-Drogenbos

  • Grondplan werken
     
    Grondplan werken
Prev Next
Beschrijving 

De huidige geluidsschermen (3,3 km) in Beersel zijn meer dan 30 jaar oud en toe aan vervanging. Op verschillende plaatsen op de binnen- en buitenring ontbreken panelen, waardoor het geluid van langsrijdend verkeer amper of zelfs bijna niet meer wordt gedempt. Het Agentschap Wegen en Verkeer besliste daarom om de verouderde schermen te vervangen door nieuwe en hogere schermen (tot 7 meter hoog). Ook komen er in Drogenbos over een afstand van 300 meter nieuwe schermen op locaties waar er vandaag nog geen staan. Deze ingrepen zorgen ervoor dat het omgevingslawaai wordt ingeperkt en de leefbaarheid van de omgeving verbeterd.

Zowel bij het vervangen van de verlichting in de middenbermen als bij het plaatsen van de geluidsschermen in de zijbermen, legt het Agentschap Wegen en Verkeer nieuwe betonnen vangrails aan. Ze vervangen de bestaande stalen vangrails. In dit project zal er uiteindelijk 27.000 meter aan nieuwe NJ's gegoten worden.

 

Willemen Infra is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Aswebo, Aannemingen Van Wellen en de infra-afdeling van Kumpen en is een toonaangevende wegenbouwer en asfalt- en betonproducent.

 
locatie 

Projectdetails

Aannemingsbedrijf
R0, Drogenbos, Vlaams Brabant, België
R0, Vlaams Brabant, België
Bouwheer 
Agentschap Wegen en Verkeer - Vlaams Brabant
Bedrag 
€8.600.000
Uitvoeringstermijn
11 maanden
Start werken
05-2019
Einde werken
04-2020