Bouw AP Hogeschool campus Viaduct feestelijk van start

Prev Next

Maandagochtend werd het officiële startschot gegeven voor de bouw van campus Viaduct, het laatste gebouw van het masterplan campus Spoor Noord van de AP Hogeschool. In de nieuwe campus van 7.500 m² zullen vanaf september 2021 maar liefst 2.000 studenten hun lessen volgen. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts en voorzitter van AP Hogeschool Marleen Vanderpoorten waren aanwezig om de start van deze bouw feestelijk in te zetten.

Na de realisatie van de campus Spoor Noord (2015) aan de Noorderplaats in Antwerpen voor 3.500 studenten, bouwt Willemen Construct nu ook campus Viaduct. Deze campus is het sluitstuk van de AP-wijk in Antwerpen-Noord. De nieuwbouw grenst aan het park en dankzij de grote glaspartijen wordt het groen tot in het gebouw doorgetrokken. Ondergronds komt er een parking voor 50 auto’s en 400 fietsen.

Ook het ecologische aspect is erg aanwezig in dit project. Zo zal er een passieve zonnewering, zonnepanelen, groendaken en een doorgedreven isolatie geïntegreerd zijn om een aangenaam binnenklimaat te creëren. Verder komt centraal in het gebouw een tuin die veel weg zal hebben van een 'urban jungle'.

Om de start van de bouw in te zetten spraken minister van Onderwijs Ben Weyts en voorzitter van de AP Hogeschool Marleen Vanderpoorten de aanwezigen toe. De minister benadrukte daarbij het belang van STEM-opleidingen voor onze toekomst. Vervolgens nodigde minister Weyts de gasten uit om mee naar buiten te gaan om samen een rode paraplu te openen als symbolisch startschot van de bouw van het nieuwe gebouw. Daarna sneed de minister een spectaculaire taart aan gebaseerd op de maquette van de nieuwbouw.

De bouw van de campus moet klaar zijn tegen het begin van het academiejaar 2021-2022.

 

9 maart, 2020 - 16:00

Willemen Construct is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Willemen General Contractor en de bouwafdeling van Kumpen.