Bouwen aan Vlaanderen: “Een schoolvoorbeeld van efficiënt en compact bouwen”

Prev Next

Vaktijdschrift Bouwen aan Vlaanderen brengt in zijn jongste nummer een reportage over de nieuwbouw die Cosimco voor Blommaert Aluminium Constructions optrekt in Wijnegem. Het noemt het project ‘een schoolvoorbeeld van efficiënt en compact bouwen’.

Blommaert Aluminium Constructions is marktleider inzake het ontwerp en de productie van scheepsluiken in aluminium en heeft ook een vestiging in Rotterdam. Op een terrein van 2.400 m² langs het Albertkanaal in Wijnegem bouwt Cosimco een nieuwe bedrijfsruimte van 1.800 m² met parkeergebouw en buitenstockage en nog eens 400 m² kantoren. De twee torenkranen waarmee schepen worden geladen en gelost komen bovenop het kantoorgebouw. "De draagstructuur van het gebouw is dus veel robuuster dan die van een traditioneel kantoorgebouw en is bestand tegen belastingen tot 1.000 kg per vierkante meter”, zegt projectleider Jonathan van Loon.

Cosimco vatte de werken kort voor de zomer van 2019 aan, te beginnen met de nodige afbraakwerken. De eerste palen werden begin augustus in de grond geheid. Het kantoorgebouw telt acht verdiepingen, het parkeergebouw drie. Beide bieden stockagemogelijkheid op het dak. De bouwwerken moeten klaar zijn tegen het bouwverlof.

Je leest het volledige artikel HIER.

 

29 januari, 2020 - 14:15

Cosimco is gespecialiseerd in huisvesting voor bedrijven, utiliteitsbouw en collectieve huisvesting en behoort sinds 2005 tot de Willemen Groep.