CC De Factorij in Zaventem bijna klaar voor openingsfeest

Prev Next

De werken aan De Factorij, het gloednieuwe cultuurcentrum in Zaventem, naderen hun einde. Over precies één maand gaan de deuren open. Op 21, 22 en 23 april organiseert de gemeente een feestelijk openingsweekend voor al haar inwoners. De foto’s bovenaan tonen al een eerste blik achter de werfhekken.

Het nieuwe cultuurcentrum met bibliotheek werd opgetrokken op de site van de voormalige Suchardfabrieken in het centrum en strekt zich uit over twee bouwlagen. De centrale inkom, receptie, bar, cafetaria en foyer grenzen aan elkaar. Een grote concert- en theaterzaal biedt plaats aan 800 toeschouwers. Om akoestische redenen werd gekozen voor een schelpvormige theaterzaal volgens het ‘doos in doos’-principe. Om tegemoet te komen aan de voorschriften van een maximale bouwhoogte van 8 meter, werd de zaal gedeeltelijk ondergronds gebouwd. Achter het podium bevindt zich de polyvalente zaal voor 300 personen en een verdieping hoger is er een iets kleinere zaal voor softsporten.

Intussen zijn de ruwbouw en de omgevingswerken volledig klaar. De vloer- en balkonbekleding sieren de theaterzaal. In de foyer zijn de verlaagde plafonds geschilderd en de vestiaire en toog afgewerkt. Overal in het gebouw hangt de vaste verlichting al. De polyvalente zaal en danszaal zijn klaar voor gebruik. Ook de werken in de sanitaire ruimtes, kleedkamers en loges zijn afgerond. De komende dagen en weken zijn het groenaanleg rond het gebouw, de schilderwerken en de inrichting van de bibliotheek en het cultuurcentrum aan de beurt.

CC De Factorij is een toonbeeld van duurzaam bouwen:
• Groendaken over de volledige oppervlakte van het dak.
• Warmterecuperatie door middel van geothermische boringen, 80 meter diep.
• Groene omgevingsinfrastructuur.
• Witte eco-bitumineuze dakdichting.
• Regenwater infiltratiebekkens.

De foto's tonen de werf op 6 maart 2017.
 

17 maart, 2017 - 14:15

Franki Construct is gespecialiseerd in de burgerlijke bouwkunde en de (zware) industriebouw en behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep.