Cultuurcentrum De Factorij en bibliotheek - Zaventem

Beschrijving 

Het cultureel centrum is een toonbeeld van duurzaam bouwen: groendaken, warmterecuperatie, witte eco-bitumineuze dakdichting, regenwater infiltratiebekkens, enz. Om akoestische redenen werd geopteerd de theaterzaal voor 800 personen gedeeltelijk ondergronds te bouwen volgens in het ‘box-in-box-principe’. Het gebouw kreeg een gouden medaille in de categorie ‘Openbare Werken’ op de Publica Awards 2018. 

Categorie: Gebouwen; Publiek, Sport & Ontspanning

Franki Construct is gespecialiseerd in de burgerlijke bouwkunde en de (zware) industriebouw en behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep.

 
locatie 

Projectdetails

Aannemingsbedrijf
Bijzondere kenmerken 
Terrazzo vloer // stalen dakspanten // architectonische betongevel // groendak // koperen dak- en gevelbekleding
Willem Lambertstraat 10, Zaventem, Vlaams Brabant, België
Bouwheer 
Belfius Bank
Eindgebruiker 
Autonoom Gemeentebedrijf Zaventem
Architecten 
Archiles
EBTCA Architecten
Studiebureau 
StuBeCo
Oppervlakte bovengronds 
8 700m²
Oppervlakte ondergronds 
6 500m²
Start werken
01-2014