De start van een succesverhaal in Marokko

Prev Next

Een tijdje terug sprak VOKA International Business Club met een van onze medewerkers: Abdel Zarioh. Hij en met hem het ganse Cosimco Maroc-team zijn dagelijks druk in de weer om van Willemen Groep een grotere speler te maken op de Marokkaanse bouwmarkt. 

Werken in het buitenland brengt naast uitdagingen altijd mooie opportuniteiten met zich mee. Abdel: “Het eerste project dat we in Marokko hebben gebouwd, was voor het havenbedrijf van Tanger. Dit betekende meteen ook de aanvang van een prachtig verhaal: in snel tempo zijn we op de Marokkaanse markt uitgegroeid van een onbekende speler tot een vooraanstaande naam.”

Het hoogtepunt voor Abdel is de gunning van de bouw van een containerterminal voor APM Terminals in de haven van Tanger. “De opwinding om mee te dingen bij de onderhandelingen van APMT Tanger Med 2 was enorm, omdat het een heel groot en tot de verbeelding sprekend project is. Er is dag en nacht gewerkt, ook tijdens het weekend en in de vakanties, om een concurrentieel en technisch compleet dossier af te leveren. De druk tijdens de onderhandelingen was groot, maar tegelijk was het een prachtige ervaring.”

Op de vraag hoe zo’n onderhandelingen op internationaal niveau verliepen, bleek het vooral ook een communicatief huzarenstuk te zijn. Abdel: “Op één dag sprak ik soms vijf verschillende talen: Engels met de gedelegeerde projectleiding van de klant, Nederlands met de Nederlandse civil managers van APMT en Frans, Arabisch en Tamazight met de lokale collega’s en aannemers.” Vanzelfsprekend zijn we trots op Abdel en al onze medewerkers die dag in dag uit, in binnen- en buitenland, meebouwen aan onze groep.

16 mei, 2018 - 11:15