Eerste steen voor ‘School van Morgen’ in Borsbeek

Prev Next

Woensdag is de symbolische eerste steen gelegd van het nieuwbouwproject voor het Sint-Jozefsinstituut in Borsbeek. Daar bouwt Willemen sinds oktober een nieuw gebouw voor het secundair onderwijs. Speciaal voor deze gelegenheid maakten de leerlingen een bouwlied. Er werd ook een tijdscapsule begraven met brieven en souvenirs. Pas over 30 jaar mag die weer worden opgegraven. De opdracht kadert in ‘Scholen van Morgen’, een publiek-private samenwerking die moet zorgen voor een inhaalbeweging op het vlak van schoolinfrastructuur.

De THV Willemen-Cordeel bouwt voor het Sint-Jozefinstituut in totaal twee nieuwe gebouwen: eentje van 7.023 vierkante meter, waarin het volledige secundair onderwijs wordt ondergebracht en dat plaats biedt aan 850 leerlingen, en een gebouw met een refter en een sportzaal/polyvalente ruimte van 982 vierkante meter voor het basisonderwijs. Verder worden binnen dit DBFM-project nog een overdekte speelplaats van 328 vierkante meter voorzien, 3.379 vierkante meter open speelplaats, een fietsberging (578 vierkante meter) en parkeerruimte.

Eén van de twee gebouwen die bij de secundaire school horen wordt in verschillende fasen gerenoveerd en zal later deel gaan uitmaken van de basisschool. In combinatie met de eigen infrastructuur en het nieuwe polyvalente gebouw ontstaat zo een aparte campus voor de kleuter- en lagere school. In mei 2017 neemt de school haar intrek in de nieuwe gebouwen. Daarna wordt het bestaande schoolgebouw afgebroken en de omgevingsaanleg afgewerkt. Eind augustus 2017 moeten de werken klaar zijn. De aannemingssom bedraagt 12 miljoen euro.

Bekijk alle foto's op onze Facebookpagina.

Met dank aan AG Real Estate voor de foto's.

27 januari, 2016 - 14:15