Franki Construct opnieuw aan de slag in Nederland

Prev Next

Franki Construct is aangeduid om de kelder te bouwen van het prestigieuze bouwproject Forum in Rotterdam. Het is de tweede werf van Franki Construct in Nederland op korte tijd. Eind juni startte het met de bouw van een 380kV hoogspanningsstation in Rilland.

Het omvangrijke project aan de Coolsingel in hartje Rotterdam omvat onder meer 103 woningen, 35.000 vierkante meter winkels (zoals een nieuwe vestiging van Primark) en 15.000 vierkante meter kantoren. Het is een van de grootste ingrepen in binnenstedelijk gebied in Nederland. Als eerste wordt een oude kantoortoren gestript en de bevoorradingskelder gegraven. Die laatste klus is weggelegd voor Franki Construct.

Het gaat om een kelder van ongeveer 1.000 vierkante meter met een diepte van 6 tot 8,5 meter. In het diepste deel komt een vrachtwagenlift. De kelder is volledig omringd door bestaande gebouwen. De werken die Franki Construct uitvoert zijn; bemaling, damwanden, palen, grondwerk, onderwaterbeton, jetgrouting en betonwerken. Franki Construct voorziet ook alle andere funderingen. De werken starten begin september en zullen ongeveer een jaar in beslag nemen.
 

25 augustus, 2017 - 13:00

Franki Construct is gespecialiseerd in de burgerlijke bouwkunde en de (zware) industriebouw en behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep.