Kumpen behaalt licentie voor beproefde renovatietechniek

Prev Next

Recent geleden heeft Kumpen Renovatietechnieken met succes de eerste installatie van een duurzame renovatietechniek gerealiseerd. De Vertiliner-renovatiemethode laat toe inspectieputten en schachten van diverse vormen en afmetingen te renoveren met een glasvezelbekleding die uithardt door middel van UV-licht. Deze duurzame renovatiemethode herstelt niet alleen de constructieve waarde van putten en schachten, maar verlengt ook de restlevensduur van de inspectieput of schacht met 25 jaar.

Sinds kort beschikt team Renovatietechnieken over een licentie zowel in België als in Nederland om deze techniek te leveren en te installeren. Onlangs mochten ze in opdracht van Vivaqua het eerste project uitvoeren waarbij ze deze erkende methodiek hebben toegepast. Deze innovatieve vorm van renoveren gebeurt, net als bij de UV-koustechnieken, door middel van UV-uitharding. Kumpen kan deze verticale renovatiemethode uitvoeren met minimale verkeershinder en nauwelijks oponthoud voor omwonenden.

9 augustus, 2017 - 16:00

Kumpen behoort sinds de overname van Aswebo in 2011 voor 50% tot de Willemen Groep. Vanaf 2018 wordt Kumpen helemaal geïntegreerd in de groep.