Kumpen bouwt mee aan herontwikkeling centrum Beringen

Prev Next

Met een masterplan dat 11 strategische projecten voorziet, wil de stad Beringen haar ambitie waarmaken om tegen 2020 een bruisende, aantrekkelijke woonstad te zijn. Begin deze week heeft de stad met trots het herontwikkelingsplan aan haar inwoners voorgesteld. Binnen dat plan valt een nieuw stadhuis voor de diensten van stad én OCMW dat Kumpen in samenwerking met Kumpen RED, Immogra, Democo en DMI Vastgoed zal realiseren.

Naast het nieuwe stadhuis staat er op de collegesite nog heel wat op de planning. De bibliotheek zal worden verbouwd en uitgebreid, er komt een ondergrondse rotatieparking, de Markt wordt opnieuw aangelegd, er komt een Brasserie-Grand Café en er worden twee nieuwe woonvolumes gebouwd. De twee gebouwen zullen plaats bieden voor een 50-tal assistentiewoningen en 28 appartementen. Daarnaast komt op de plaats van het oude stadhuis nog een markant gebouw dat 12 appartementen en een commerciële plint voor een apotheek voorziet.
De totale investering van deze publiek-private samenwerking ontworpen door UAU Architects en Jaspers-Eyers Architecten bedraagt circa € 30 miljoen.

7 december, 2017 - 14:45

Willemen Construct is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Willemen General Contractor en de bouwafdeling van Kumpen.