Project van Cosimco bekroond met BIM Award van het Jaar

Prev Next

Tijdens een prijsuitreiking in Brussel zijn donderdag de laureaten bekendgemaakt van de eerste BIM Awards. Multipharma in Sint-Pieters-Leeuw, een project van Cosimco, werd binnen de categorie ‘industriële projecten’ bekroond met de BIM Award van het Jaar.

Met 46 ingediende kandidaturen was de eerste editie van de BIM Awards een succes. De BIM Awards willen de beste BIM-projecten uit de Benelux belonen binnen vijf categorieën: infrastructuurprojecten, publieke projecten, industriële projecten, commerciële projecten en vernieuwende aanpak. Uit de kandidaten van alle categorieën selecteerde de jury een project dat werd bekroond met de BIM Award van het Jaar. In de categorie ‘industriële projecten’ ging het project Multipharma met die hoofdprijs aan de haal.

D+A Project staat in voor de coördinatie en het ontwerp van een nieuw distributiecentrum voor Multipharma in Sint-Pieters-Leeuw. Voor de bouw doet het beroep op Cosimco. Voor een optimale coördinatie werd met alle partners een Revit-server opgezet, die als vaste locatie dient voor alle aspectmodellen. Hierdoor zijn steeds alle partijen up-to-date doorheen het gehele project. De verslaggeving, informatie-uitwisseling en nazicht van werfdocumenten gebeurt via de webapplicatie Aproplan die beheerd wordt door D+A Project. Deze nieuwe samenwerkingsformule biedt aan de bouwheer maximale garanties en is volledig opgebouwd rond transparantie naar alle partijen.

 

8 december, 2017 - 17:15

Cosimco is gespecialiseerd in huisvesting voor bedrijven, utiliteitsbouw en collectieve huisvesting en behoort sinds 2005 tot de Willemen Groep.