Antwerp EuroTerminal - Antwerpen

Beschrijving 

Uitbreiding van Antwerp EuroTerminal, een dochter van de Italiaanse Grimaldi Group, met ongeveer 30 hectaren. Zo stonden we in voor zowel de aanleg van de riolering en trekbuizen, als voor de aanleg van een nieuwe bovenbouw met een asfaltverharding aangelegd op een fundering van natuursteenslag. De uitvoeringstermijn is opgedeeld in twee fasen. De slechte ondergrond vroeg extra aandacht met betrekking tot de verdichting en de afwerking van de ondergrond en de fundering.

We stonden daarnaast ook in voor de aanleg van een kraanbalk (640 meter) op de voorkaai van Kaai 1333. Deze werd op prefab palen ter plaatse gebetonneerd door middel van traditionele bekisting. De opbouw van de kraanrails werd gedimensioneerd op basis van de bestaande kaaimuur en voorkaaiverharding. Dit vereiste voorafgaand onderzoek en studiewerk van de bestaande toestand in overleg met de opdrachtgever, de spoorbouwer en het studiebureau. De uitvoering gebeurde in 3 gelijke fasen van telkens 4 maanden tussen mei 2015 en april 2016. Tijdens de uitvoering van de werken bleef de voorkaai in gebruik. Er diende dus steeds rekening gehouden te worden met het laden en lossen van schepen.

De uitbreiding voor Antwerp Euroterminal is een bevestiging van blijvend vertrouwen in onze firma. Want ook voor de uitbouw van de volledige terminal aan het Verrebroekdok werd beroep gedaan op onze diensten.

Categorie: Wegenbouw; Algemene wegenwerken, Asfaltwerken

 

Willemen Infra is een toonaangevende, Belgische wegenbouwer met een regionale aanwezigheid in zowel Vlaanderen als Wallonië. Een belangrijke troef is dat we alle aspecten van het bouwproces in eigen beheer hebben. Bovendien schuwt ons team van 1.000 goed opgeleide en ervaren medewerkers weekend- noch nachtwerk om opdrachten tijdig af te werken. Daarnaast zijn we dankzij onze eigen COPRO-gecertificeerde productie- en recyclagesites één van de belangrijkste producenten voor asfalt en wegenisbeton.

 
locatie 

Projectdetails

Aannemingsbedrijf
Blikken, Beveren, Antwerpen, België
Bouwheer 
Antwerp EuroTerminal
Studiebureau 
Ingenieursbureau Arcade
Uitvoeringstermijn
11 maanden
Start werken
05-2015
Einde werken
04-2016