Campus Sint Oda - Pelt

Beschrijving 

Bouwen van een complex met een nieuw administratief centrum voor Sint Oda en vzw Stijn, zorgkantoren en logistieke diensten. Onze opdracht bestaat uit twee delen:

  • Sloop van enkele bestaande gebouwen: technische dienst en wasserij, hoofdgebouw en grootkeuken, resterend deel van waterwinningsgebouw;
  • Bouwen van een nieuw centrum voor administratieve en logistieke diensten, waarbij de hal voor de logistieke diensten casco wordt opgeleverd.

Campus Sint Oda is een dienstencentrum voor kinderen en volwassenen met een ernstige meervoudige beperking en een matige tot diep verstandelijke beperking in het Limburgse Pelt. Campus Sint Oda maakt deel uit van het vzw Stijn netwerk. De opdracht omvat een nieuw onderkomen voor de administratie van Sint Oda, vzw Stijn en zorgkantoren, alsook voor de logistieke diensten (warme keuken, technische dienst, werkhoek, magazijnen en wasserij) en de feestzaal. De architecten van B2Ai voegden aan de vraag van Campus Sint Oda en vzw Stijn een extra dimensie toe: een belevingsvol hart maken voor de site. Het nieuwe centrale gebouw wordt een aantrekkingspool en hub voor de bestaande verspreide woongebouwen. Het aanliggende campusplein versterkt deze nieuwe centraliteit.

 

Willemen Construct is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Willemen General Contractor en de bouwafdeling van Kumpen.

 
locatie 

Projectdetails

Aannemingsbedrijf
Breugelweg 200, Pelt, Limburg, België
Bouwheer 
vzw Stijn
Bedrag 
€8.600.000
Architecten 
B2Ai
Oppervlakte bovengronds 
4 225m²
Oppervlakte ondergronds 
1 477m²
Uitvoeringstermijn
1 jaar 9 maanden
Start werken
11-2022
Einde werken
08-2024