CIO-CHU - Luik

Beschrijving 

Het CHU (Centre Hospitalier Universitaire) wil twee laboratoriaverdiepingen en een geïntegreerd oncologiecentrum in eenzelfde gebouw samenbrengen. Dankzij die groepering kunnen de patiënten optimaal en multidisciplinair verzorgd worden, en beschikken het ziekenhuispersoneel en de onderzoekers over een geavanceerde werkomgeving. Franki voert de werken uit in een THV met Eraerts (Jan De Nul Group).

In het oncologiecentrum zullen de technische aspecten van de radiotherapie (5 nieuwe bunkers), de nucleaire geneeskunde en de oncologische radiologie ondergebracht worden, evenals een radiofarmacie. Er komen ook verdiepingen voor de consultaties, het dagziekenhuis en het klinisch en translationeel onderzoek.

De twee laboverdiepingen worden georganiseerd rond een innovatief CORE LAB en zullen heel wat disciplines omvatten zoals pathologische anatomie, genetica, medische chemie, microbiologie, moleculaire biologie, toxicologie, hematologie en trombose/hemostase evenals een grote bloedbank.

Het nieuwe gebouw maakt deel uit van een opmerkelijke site en zal een bestaande instelling met internationale uitstraling ondersteunen. De werken zijn in 2014 van start gegaan en zouden in 2017 afgerond moeten zijn. De aannemingssom bedraagt € 22,4 miljoen.

Categorie: Gebouwen; Zorg

Franki behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep, de grootste familiale bouwgroep in België.

Nieuws

 
locatie 

Projectdetails

Aannemingsbedrijf
Avenue de l'Hôpital, Liège, Liege, België
Bouwheer 
CHU du Sart-Tilman
Eindgebruiker 
CIO
Bedrag 
€22.400.000
Architecten 
Bureau Emile Verhaegen
Tijdelijke handelsvennootschap 
Franki, Eraerts
Start werken
05-2014