RVT La Closière - Waver

Beschrijving 

Het project bestaat uit de sloop en vervolgens de wederopbouw, in twee fasen, van het bestaande verpleeghuis om een capaciteit van 154 bedden te bereiken. De configuratie van het gebouw (in de vorm van een dubbel kruis) verkleint de afstanden tussen de liften, de centraal gelegen diensten en de kamers aanzienlijk, waardoor de efficiëntie van de diensten en het comfort van de bewoners worden verhoogd. Het aanzienlijke niveauverschil van de Lepage Avenue maakt het mogelijk het huis op de begane grond te betreden, met enkele gemeenschappelijke functies (lounge en restaurant) boven de straat. Het "dorpsplein" verenigt alle gemeenschappelijke functies.

Het uitzicht vanuit de Brasserie en de salons is uitzonderlijk mooi. Het oude deel van de stad, gedomineerd door de kerk, is te zien met het bos op de achtergrond. Deze ruimtes zijn ideaal georiënteerd op het zuidwesten. Ze zijn omgeven door open terrassen. Het dorpsplein is ideaal gelegen om uitwisselingen, individuele ontwikkeling en openheid naar de buitenwereld aan te moedigen, zoals voorgesteld in het "levensproject" in het handvest van het huis.

Categorie: Gebouwen; Zorg

Franki behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep en is gespecialiseerd in de bouw en renovatie van gebouwen en in de burgerlijke bouwkunde.

 
locatie 

Projectdetails

Aannemingsbedrijf
Avenue Henri Lepage 7, Wavre, Brabant Wallon, België
Bouwheer 
CPAS Wavre
Bedrag 
€13.000.000
Architecten 
DDV
Studiebureau 
BE Lemaire
Oppervlakte bovengronds 
13 300m²
Uitvoeringstermijn
6 jaar
Start werken
10-2011
Einde werken
10-2017