Elisabeth Center - Antwerpen

Prev Next
Beschrijving 

De Koningin Elisabethzaal in Antwerpen; wie kent ze niet? Grote sterren als Bruce Springsteen en Jacques Brel traden er op. Willemen startte in juni 2014 met de bouw van een nieuwe topzaal met internationale allure op dezelfde plaats. Het geheel kreeg ook een nieuwe naam: Elisabeth Center Antwerp.

Het Elisabeth Center Antwerp, vlak bij het Centraal Station, is uitgerust met de modernste faciliteiten en technische voorzieningen. De nieuwe concert- en congreszaal maakt deel uit van een volwaardig complex en kan gecombineerd worden met de bestaande zalen van de ZOO en met de dierentuin zelf. De capaciteit van de zaal varieert tussen de 1.825 en 2.000 plaatsen. Het congrescentrum kreeg er twee grote zalen bij, 550 m² op het gelijkvloers en 450 m² op de eerste verdieping.

De Koningin Elisabethzaal, wie kent ze niet? Grote sterren als Jacques Brel en Bruce Springsteen traden er op. Op precies dezelfde plaats bouwden we een nieuwe zaal met internationale allure als onderdeel van het Elisabeth Center Antwerp, een gloednieuw concert- en congrescentrum voor (inter)nationale optredens en conventies. De nieuwe Elisabethzaal heeft een maximale capaciteit van 2.000 plaatsen en is smaller, dieper en hoger dan de oude. Een golvende houten wandbekleding zorgt mee voor een akoestiek van absolute wereldtop: 9,3 op 10. Het Elisabeth Center Antwerp is uitgerust met de modernste faciliteiten en technische voorzieningen en werd gebouwd volgens de nieuwste normen op het vlak van duurzaamheid en milieu. 

Categorie: Gebouwen; Sport & Ontspanning - Renovatie

Willemen Construct is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Willemen General Contractor en de bouwafdeling van Kumpen.

 
locatie 

Projectdetails

Aannemingsbedrijf
Koninging Astridplein 26, Antwerpen, Antwerpen, België
Bouwheer 
KMDA Departement Projecten
Bedrag 
€49.000.000
Architecten 
Ian Simpson Architects
Kirkegaard Associates
Bureau Bouwtechniek
Tijdelijke handelsvennootschap 
Willemen, Heijmans, Verstraete Vanhecke
Oppervlakte bovengronds 
25 000m²
Uitvoeringstermijn
2 jaar 5 maanden
Start werken
06-2014
Einde werken
11-2016