Fietssnelweg Kanaalroute Noord - Grimbergen-Vilvoorde

Beschrijving 

Tussen Grimbergen en Vilvoorde bouwen we aan Kanaalroute Noord, een veilige en vlotte fietsverbinding als onderdeel van de fietsostrade F23 tussen Boom en Brussel. Over het ganse traject staan we in voor de wegenis- en rioleringswerken, en de aanleg van de fietssnelweg. In Vilvoorde realiseerden we binnen hetzelfde project in 2021 een 150 meter lange kaaimuur.

Het traject langs de N260 tussen de Verbrande Brug in Grimbergen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest was aan vernieuwing toe. Zodra het project klaar is, beschikken fietsers over een afstand van 4 km over een 4 meter brede, comfortabele en veilige infrastructuur. Ter hoogte van de industriële laad- en loskades worden de nieuwe fietspaden geïntegreerd in de nieuwe wegenis door middel van een fietssleuf en twee tunnels. Ook die werken zijn aan ons toevertrouwd en starten in 2022.

De voorbereidende werken werden eind augustus 2019 aangevat en een maand later startten de werken van de nutsmaatschappijen. Sinds december 2019 werken we aan een gescheiden riolering en krijgt het wegdek een volledig nieuwe opbouw. 
 

Willemen Infra is een toonaangevende, Belgische wegenbouwer met een regionale aanwezigheid in zowel Vlaanderen als Wallonië. Een belangrijke troef is dat we alle aspecten van het bouwproces in eigen beheer hebben. Bovendien schuwt ons team van 1.000 goed opgeleide en ervaren medewerkers weekend- noch nachtwerk om opdrachten tijdig af te werken. Daarnaast zijn we dankzij onze eigen COPRO-gecertificeerde productie- en recyclagesites één van de belangrijkste producenten voor asfalt en wegenisbeton.

 
locatie 

Projectdetails

Aannemingsbedrijf
Grimbergen, België
Bouwheer 
De Werkvennootschap
Bedrag 
€19.600.000
Start werken
08-2019